Haberler

Hidayet Türkoğlu: Dönersem Fenerbahçe'de Oynarım

Güncelleme:

NBA'de Los Angeles Clippers forması giyen Hidayet Türkoğlu, Türkiye'de sadece Fenerbahçe'de basketbol oynamak istediğini söyledi.

Belek turizm merkezindeki Gloria Sports Arena'da düzenlenen "Hido Talent Camp" kapsamında Antalya'da bulunan Türkoğlu, Türk basketbolunun gün geçtikçe daha iyiye gittiğini ifade etti.

Alt yapı bazında başarı grafiğinin yükseldiğini belirten Türkoğlu, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda (EuroBasket 2015) İspanya, Sırbistan, İtalya, Almanya ve İzlanda ile B Grubu'nda yarışacak Türkiye'nin turnuvadaki şansını değerlendirdi.

"ÜLKE OLARAK SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Milli takımın zor bir gruba düştüğünü dile getiren Türkoğlu, şöyle devam etti: "İnanıyorum ki genç arkadaşlarımız iyi bir sonuç elde edecektir. Grup olarak kağıt üzerinde hiç şans verilmeyen bir ülkeyiz. Ama biz her zaman mücadele eden ve son saniyeye kadar maçı bırakmayan bir ekip olmuşuzdur. Bunu daha önceki şampiyonalarda da göstermişizdir. Tek şanssızlığımız bu yıl Ömer Aşık'ın sakatlığından dolayı gelmeyecek olmasıdır. Ama onun yerini dolduracak, yokluğunu hissettirmeyecek arkadaşlar bu şampiyonada ellerinden geleni yapacaklardır. Onların kazanacağı çok şey var. Ben ağabeyleri olarak onları destekliyorum. Ülke olarak onlara sahip çıkmamız gerekiyor."

Gruptaki birçok takımın milli takıma küçümseyerek baktığını öne süren Türkoğlu, bu durumun Türkiye için avantaj olduğunu, hırs ve azimle milli takımın gruptan çıkarak olimpiyatlara gitme vizesini alacağını söyledi.

"1000'LER KULÜBÜ'NE GİRMEK İSTİYOR"

Türkiye Milli Takımı'nı, 2014'ün mart ayında bırakan Türkoğlu, NBA kariyerini başarıyla noktalamak isteğini belirterek, şunları kaydetti: "Bin maç hedefim var. Türk spor tarihinde bir ilki başarmak istiyorum. NBA'de bin maç oynayan ilk Türk olmak istiyorum. 3 maçım kaldı. O yüzden birkaç takımla görüşmelerim devam ediyor. Çünkü insan kariyerinin sonlarına geldiğinde bu tarz başarılar elde etmeden basket hayatını noktalamak istemiyor. Benim tek hedefim bu. Onu da elde etmek istiyorum. Kariyerimin yavaş yavaş sonuna doğru geldiğimin farkındayım. Yaşım 36 oldu. 15'inci senemi bitirdim. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum."

"DÖNERSEM FENERBAHÇE FORMASINI GİYERİM"

Sonrasında Türkiye'ye dönebileceğini ifade eden Türkoğlu, "Ben her ne kadar Efes Pilsen'de büyüyüp belli başarılar elde ettiysem de çocukluğumdan beri büyük bir Fenerbahçe taraftarıyım. İster istemez oraya karşı bir sempatim var. Türkiye'ye basketbol oynamak için dönersem Fenerbahçe formasını giyerim" diye konuştu.

"YÖNETİCİLİK YAPMAK İSTİYORUM"

Hedeflerine ulaştıktan sonra basketbolda yöneticilik yapmak istediğini vurgulayan Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu'na yönetici olarak geleceği haberleriyle ilgili olarak da şunları söyledi: "Henüz net bir teklif gelmedi. Ama basketbolu noktaladığımda, basketbolun yöneticilik tarafına geçmek istiyorum. Uzun yıllar milli takımda görev yapan bir insan olarak böyle düşünmeleri beni mutlu etti. O ekibe dahil olacağım ya da olmayacağım diye bir şey söyleyemiyorum."

Kaynak: AA / Spor

Los Angeles Clippers Hidayet Türkoğlu Fenerbahçe Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ahmet Aktay kimdir? CHP Diyarbakır Eğil Belediye Başkan Adayı Ahmet Aktay kaç yaşında, nereli? İsmet Göksu kimdir? MHP Maraş Nurhak Belediye Başkan Adayı İsmet Göksu kaç yaşında, nereli? Mehmet Selim Akbaş kimdir? CHP Diyarbakır Dicle Belediye Başkan Adayı Mehmet Selim Akbaş kaç yaşında, nereli? Harun Şahin kimdir? MHP Maraş Ekinözü Belediye Başkan Adayı Harun Şahin kaç yaşında, nereli? Güler Koçyiğit kimdir? CHP Diyarbakır Çüngüş Belediye Başkan Adayı Güler Koçyiğit kaç yaşında, nereli? Yavuz Bedir kimdir? AK Parti Erzurum- Şenkaya Belediye Başkan adayı Yavuz Bedir kaç yaşında, nereli? Hasan Onaran kimdir? MHP Maraş Çağlayancerit Belediye Başkan Adayı Hasan Onaran kaç yaşında, nereli? İbrahim Şahin kimdir? AK Parti Erzurum- Pazaryolu Belediye Başkan adayı İbrahim Şahin kaç yaşında, nereli? Nureddin Akdağ kimdir? CHP Diyarbakır Çermik Belediye Başkan Adayı Nureddin Akdağ kaç yaşında, nereli? Ünsal Sertoğlu kimdir? AK Parti Erzurum- Pasinler Belediye Başkan adayı Ünsal Sertoğlu kaç yaşında, nereli? Mehmet Soylu kimdir? CHP Diyarbakır Bismil Belediye Başkan Adayı Mehmet Soylu kaç yaşında, nereli? Yunus Oğan kimdir? MHP Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan kaç yaşında, nereli? Muhammet Sunar kimdir? AK Parti Erzurum- Palandöken Belediye Başkan adayı Muhammet Sunar kaç yaşında, nereli? Mustafa Akyüz kimdir? CHP Diyarbakır Bağlar Belediye Başkan Adayı Mustafa Akyüz kaç yaşında, nereli? Erol Kal kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkan adayı Erol Kal kimdir?
500

Yorumlar (2)

Marlboro:

Karaktersiz efesin sayesinde,aydin ors sayesinde hidayet olsun..insan olsaydin oncelik efes derdin..paragoz

0
2
yanıtYanıtla
kadir soner ünal:

sen kac hidayet türkoglu tanıyorsun deyerlrine rine sayipcık. fenere yakışır

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title