Haberler

Türkmenler Ramazanda Yalnız Bırakılmadı

ERDAL TÜRKOĞLU - Devletin sunduğu imkanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, ramazan süresince Bayırbucak Türkmenlerinin yanında oldu.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle mağdur olan Suriyelilerin yanında bulunan Türkiye, ramazan boyunca gıda, kıyafet, ilaç yardımlarını Suriye'nin birçok kentine ulaştırdı.

Türkiye, gerek resmi kurumları gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla Hatay'ın Yayladağı ilçesi ve Bayırbucak bölgesinde yaşayan Türkmenlere yardımda bulundu.

Bayırbucak Türkmen Bölgesi Yardım Dağıtım Sorumlusu Muhammed Kömürcü, AA muhabirine, bu yıl savaş ortamında 5'inci ramazanlarını geçirdiklerini söyledi.

Bu yıl ramazanın nasıl geçeceğini kara kara düşündüklerini anlatan Kömürcü, "Çok şükür, her sene olduğu gibi bu yıl da Türkiye Devleti, dernekler ve hayırseverler yanımızda oldu." dedi.

Türkiye'nin dört yanından yardım geldiğini bildiren Kömürcü, Türk Kızılayı, Bursa Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile çeşitli dernek ve vakıflar ile hayırseverlerin, un, kuru gıda, kumanya, sıcak yemek, küçükbaş hayvan, su ve kıyafet gönderdiğini belirtti.

Suriye Türkleri ve Biz Ümmetiz derneklerince de ilçedeki yetim ve ailelere ramazan boyunca günlük 400 kişilik iftar verildiğini anlatan Kömürcü, şunları kaydetti:

"Ramazan ve bayramda, sınır ötesi ile Yayladağı'nda kamp ve evlerde kalan Türkmenlere, 21 tır insani yardım malzemesi ve fitre, zekat yardımları ulaştırıldı. Bunları Türkmendağı ile Cebel Ekrad ve Yayladağı sınırında çadırlarda kalan ailelere ulaştırdık. Allah tüm hayır sahiplerinin yardımlarını kabul etsin. Diğer ülkelerde yaşayan Suriyelilerin ne durumda olduğunu biliyoruz. Allah, bizi kendi evimizde gibi hissettiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tüm Müslümanlara bağışlasın."

Başta Türk Kızılayı olmak üzere tüm kurumların kendileri için seferber olduğunu vurgulayan Kömürcü, Türkmenler ve Suriye halkı adına Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yayladağı Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title