Haberler

Türkmenistan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimi Şubat Ayında Yapılacak

Türkmenistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi önümüzdeki yılın şubat ayında yapılacak.

Türkmenistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi önümüzdeki yılın şubat ayında yapılacak. Türkmenistsan Parlamentosu'nun oturumunda, cumhurbaşkanlığı seçimininin 12 Şubat 2017'de yapılmasına karar verildi. Seçimde ilk kez, ülkenin önde gelen üç siyasi hareketi olan Türkmenistan Demokrat Partisi, Sanayiciler ve Girişimciler Partisi ve Tarım Partisi, kendi adaylarını ortaya koyabilme imkanına sahip olacak. Türkmenistan Parlamentosu, geçtiğimiz ay kabul ettiği yeni anayasada, cumhurbaşkanlığına aday olabilmek için yaş sınırlamasını kaldırdı. Önceki anayasada, Türkmenistan'da bir kişinin cumhurbaşkanlığına aday olabilmesi için 40 ile 70 yaş arasında bulunması gerekiyordu. Yeni anayasada ayrıca, cumhurbaşkanının görev süresi, beş yıldan yedi yıla çıkartıldı.

Türkmenistan'da son cumhurbaşkanlığı seçimleri 2012 yılında yapılmış ve Gurbangulı Berdımuhammedov, oyların yüzde 97,4'ünü alarak ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkmenistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title