Haberler

Türkmendağı'na Yönelik Saldırılarda Yaralanan 2 Türkmen Tedavi Altına Alındı

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 2 Türkmen, Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Suriye'nin Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı'na yönelik saldırılarda yaralanan 2 Türkmen, Bolu'da İzzet Baysal Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Suriye'de Esed rejimi tarafından Türkmendağı bölgesine yönelik saldırılarında yaralanan ve yakınlarınca Yayladağı sınırına getirilen Adil Numan (27) ile Ahmed Mahmut (40), Hatay'daki ilk tedavilerinin ardından Köroğlu Gençlik Teşkilatı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Alan'ın yardımıyla Bolu'ya getirildi.

Yaralılar, Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesine kaldırıldı.

Mahmut Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede yaşayan Türkmenlere yönelik saldırıların halen devam ettiğini ifade ederek, "Her gün bombardıman sürüyor. Dün de ağır bombardıman vardı. Allah'a şükür mağaralarda kalıyorlar. Orada ölü ve yaralı yok şu anda. Ama araçtan inen arkadaşımız paramparça." diye konuştu.

Yaralılara refakat etmek için gelen Suriye'deki Sultan Abdulhamid Tugayı Komutanı Ömer Abdullah'ın kuzeni Mohammed Abdullah ise Türkmendağı'na yapılan bombardımanların halen sürdüğünü belirtti.

Abdullah, yaşadıkları bölgeye dün atılan ve patlamayan bir füzenin fotoğrafını göstererek, "Türkmendağı'nda şu an bombardıman var. 6 seneden beri devam ediyor. Şu anda durmadı. Şu an Türkmendağı'nda ne olduğunu kimse bilmiyor. Orada düşen füzeler var. Biz mağaralarda yaşıyoruz. Oralara sığınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Abdullah, ayrıca gazetecilere yaşadıkları mağaraların görüntülerini de izlettirdi.

Kaynak: AA / Güncel

İzzet Baysal Lazkiye Suriye Bolu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title