Haberler

    Türklerin Yapacağı Gösteri, Almanya'yı Gerdi

    MİTİNGE sert tepki gösteren CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Spiegel Online'a, "Türkiye iç siyasetine angaje olmak isteyenler, memnuniyetle ülkemizi terk ederek Türkiye'ye geri gidebilirler" dedi.

    MİTİNGE sert tepki gösteren CSU Genel Sekreteri Andreas Scheuer, Spiegel Online'a, "Türkiye iç siyasetine angaje olmak isteyenler, memnuniyetle ülkemizi terk ederek Türkiye'ye geri gidebilirler" dedi. Almanya'da gösterileri yasaklamanın zor olduğuna dikkati çeken CDU İç Politika Uzmanı Wolfgang Bosbach, ancak şiddete ilişkin ciddi emareler varsa gösteri yasağının değerlendirilebileceğini ifade etti.

    SPD İç Politikalar Sözcüsü Burkhard Lischka, gösterinin Almanya'daki Türkler arasındaki bölünmeyi derinleştirmesinden kaygılı duyduğunu söyledi.

    DW Türkçe'ye konuşan Türkiye uzmanı Udo Steinbach, Almanya'da yaşayan Türklerin, kendilerini ifade etmek için gösteri yapma imkan ve hakları olduğunu belirtti ancak bu gösterilerin 'barışçıl' olması gerektiğini vurguladı.

    EMNİYET MÜDÜRÜ TATİLDEN DÖNÜYOR

    Bild'in haberine göre İtalya'ya tatile giden Köln Emniyet Müdürü Jürgen Mathies, gösteri nedeniyle tatilini bir kaç önce bitirecek. Mathies, polisin gerekli önlemleri en hızlı şeklide alacağını bildirdi.

    KARŞI GÖSTERİLER YAPILACAK

    Köln'de 'Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'nin yapılacağı gün SPD, FDP, Yeşiller ve Sol Parti gençlik örgütleri "Erdoğan'ı durdurun" sloganıyla karşı gösteriler düzenleyecek. Ayrıca aşırı sağcı ve cami karşıtı Pro-NRW grubu da yine pazar günü bir karşı gösteri yapacak.

    DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ

    UETD Genel Başkanı Zafer Sırakaya, mitingi sadece UETD'nin değil çok sayıda STK'nın oluşturduğu Darbeye Karşı Demokrasi Platformu'nun düzenlediğine dikkati çekti. "Bu bir demokrasi şölenidir" diyen Sırakaya, mitinge toplumun her kesiminden katılım olacağını söyledi. Türkiye'de ciddi darbe girişimi olduğunu ve çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini hatırlatan Sırakaya, "Avrupa'da yaşayan Türklerin demokrasiye sahip çıkmasından daha doğal ne olabilir" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Almanya Türkiye Köln Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title