Haberler

Türkleri Çok Sevdik

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) 16 ülkeden gelen 30 öğrenci 3 haftalık eğitimlerini tamamladı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde (TÖMER) 16 ülkeden gelen 30 öğrenci 3 haftalık eğitimlerini tamamladı.

GAÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu Projesi" kapsamında, 16 ülkeden gelen 30 öğrenci GAÜN'e bağlı Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'ndeki (TÖMER) 3 haftalık eğitimlerini tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen öğrenciler, "Gaziantep Üniversitesi çalışanları bize kardeş gibi yaklaştı. 3 hafta nasıl geçti anlayamadık. Türkleri çok sevdik. Burası çok güzel bir yer ve buradan ayrıldığımız için çok üzgünüz. Buradaki insanları hiç unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da, öğrencileri konuk etmekten, kucaklamaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin üniversitede kalma isteklerinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden Coşkun, onları tanımaktan büyük zevk duyduklarını, dünyanın birçok ülkesinden gelen gençleri tanımaktan, onlarla beraber olmaktan Gaziantep Üniversitesi adına mutlu olduklarını söyledi.

Tören sonrası Prof. Dr. Coşkun, tarafından öğrencilere birer hediye verildi.

Kaynak: AA / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title