Haberler

Türkler Rusya'ya Yardım Etmeye Hazır"

Geçen hafta Samsun’a gelen ve Samsun ile bölge ekonomisini inceleme gezisi düzenleyen Rus ekonomi gazetecileri ülkelerine döndükten sonra çalışmalara başladı.

Geçen hafta Samsun'a gelen ve Samsun ile bölge ekonomisini inceleme gezisi düzenleyen Rus ekonomi gazetecileri ülkelerine döndükten sonra çalışmalara başladı.

İlk yansıma Narodnaya Gazetta Editörü Alexander Kharchenko'dan geldi. Kharchenko geziyle ilgili kaleme aldığı ilk yazısına başlık olarak "Türkler Rusya'ya Yardım Etmeye Hazır" dedi.

"TÜRKLER RUSYA PAZARINA GİRMEK İSTİYOR"

Yazısında Samsun ve bölgeye dair izlenimlerini okurlarıyla paylaşan Rus gazeteci öncelikle HABEREXEN Yayın Grubu'na bu coğrafyayı ve kültürü tanıma fırsatı sunduğu için teşekkür etti.

Özellikle gıda sektörüyle yakından ilgilenen Kharchenko, gazetesinde yayınladığı ilk inceleme yazısında Yeşilküre Organik markasıyla hizmet sunan AYPİ tesisleri ile Sammey Çiftliği'ne geniş yer verdi. Yine yazısının bir bölümünde "Türkler Rusya pazarına girmek istiyor" diye belirten Kharchenko organik üretimin standartlarından söz etti.

"TÜRKLER ÇOK ÇALIŞKAN"

Bafra'yı bereketli topraklarıyla bir cennete benzeten Rus ekonomi gazetecisi, Sammey Çiftliği'nde üretilen iyi tarım ürünü meyveleri Rusya pazarında görmek istediklerini arzuladıklarını vurguladı.

Gazetesinde Samsun gezisi için oldukça büyük bir alan ayıran Alexander Kharchenko, son bölümde "Türkler çok çalışkan" dedi.

"SAMSUN'DA VARMIŞ"

Krasnodar Courier Genel Yayın Yönetmeni Nina Ahilonosova ise, "Samsun'da varmış" diyerek kentin doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeli ile Rus pazarında etkin olabileceğini belirtti. Rus Gazeteci Alilonosova, "Türkleri Krasnodar'a bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Krasnodar Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title