Haberler

Türkler de Sağlıklı Yaşam ve Hastalıkla Yaşamayı Öğrenecek

Danimarka'da göçmenlerin hastalıkla yaşamı, mücadele etme, sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri için film yapıldı.

Danimarka'da göçmenlerin hastalıkla yaşamı, mücadele etme, sağlıklı beslenmeyi öğrenmeleri için film yapıldı. Aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 6 dilde 10 dakikalık olarak yapılan filmde şeker hastaları Hayrettin Uzunel ve Fatma Çetin de yer aldı. Uzunel ve Çetin, hastalıkla nasıl mücadele ettiklerini, yakınlarının kendilerine karşı nasıl davrandıklarını ve yardımcı olduklarını, nasıl beslendiklerini, sağlıklı kalmak için hangi yiyecekleri tercih edip başka hastalıklara yakalanmamak için nelere dikkat ettiklerini, Danimarka'nın sağlık sisteminden nasıl yararlandıklarını anlatıyorlar. İki Türk, filmin Türkçe bölümünde yer alırken, Pakistanlı, Arap, Filistinliler de kendi dillerinde aynı konuları işliyorlar.

Başkent proje danışmanı Camilla Skanderup, filmin, göçmen aileleri, hastalıkla nasıl mücadele edecekleri konusunda bilgilendireceğini söyledi. Skanderup, ilk filmin şeker, kalp ve damar hastalıkları konusunda hazırlandığını belirtirken şöyle dedi:

"Bundan sonraki projemiz; fazla kilolu çocuklarla ilgili olacak. Ülkemizdeki göçmenleri, sağlıklı yaşam ve hastalıklarla mücadele konusunda bilgilendirmek istiyoruz. Ama tabii ki her şey maddi imkanlara bağlı. Umarım ülkemizde yaşayan Türkler ve Türkçe konuşanlar bu filmi gerek bize ulaşarak, gerekse sosyal paylaşım siteleri veya bulundukları bölgelerde göçmenlerle yakından ilgilenen yetkililerden elde ederek izlerler."

İshoj kentinden Eczacı ve yaşlı Türklerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Kalbiye Yüksel de "böyle bir filmin yapılması gerçekten büyük bir hizmet. Bizler yaşlılar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz ama yetkililerin elindeki imkanlar daha büyük. Göçmenler zamanında yeterince aydınlatılmamış. Bu tür çalışmalarla daha iyi aydınlatılacaklar. İsteyen her Türk bana başvurarak bu filmi elde edebilir"dedi. Kopenhag Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Özkan Koçak da belediye olarak, göçmenlerin aydınlatılması için ellerindeki imkanları kullanacaklarını ve sağlıkla ilgili yeni filmlerin yapılmasına destek vereceklerini belirterek, Türk dernek ve kuruluşlarının, yerel politikacıların, Türk halkına yardımcı olarak filmi izlemelerine olanak yaratmaları gerektiğini söyledi. Filmde rol alan Fatma Çetin, şöyle dedi:

"Filmde rol almam konusunda teklifte bulundular. Başka Türkler'in de aydınlatılması açısından hiç düşünmeden 'Evet' dedim. İnsanların sağlıklı yaşam ve hastalıkla yaşamayı öğrenme konusunda bilgilendirilmelerine katkıda bulunabildimse mutlu olurum." - Kopenhag

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danimarka Kopenhag Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title