Haberler

Türkkuşu'nun Test Uçuşlarına Temmuzda Başlanacak

MERSİN (İHA) – Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, ‘Türkkuşu’nun test uçuşlarına muhtemelen temmuz ayında başlanacağını söyledi.

MERSİN (İHA) – Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, 'Türkkuşu'nun test uçuşlarına muhtemelen temmuz ayında başlanacağını söyledi.

Türk Hava Kurumu Genel Başkanı Osman Yıldırım, Ankara Uçak Fabrikası'nın açılışını haziran ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağını belirterek, "Bu yıl uçağımız semalarda görülecek. Muhtemelen temmuz ayında test uçuşlarına başlanacak" dedi.

Türkkuşu'nun amatör havacılara yönelik üretileceğini, aynı zamanda da eğitimlerde kullanılacağını anlatan Yıldırım, "Bir vatandaşımız, Türkkuşu'nu aldığı zaman o kişiye pilotaj eğitimi verilecek ve uçağın bakımları teknisyenlerimiz vasıtası ile yapılacak. Vatandaşımız uçmak istediği zaman bir gün önceden haber verecek uçağı hazırlanacak. Uçuş sonrası uçağı bakıma alacağız" diye konuştu.

Türkkuşu'nun orta sınıf bir otomobil fiyatına satılacağını söyleyen Yıldırım, "Türkkuşu uçağımız 2 kişilik arkalı önlü olacak, akrobasi yapabilecek. Motor hariç parçaların hepsi Türkiye'deki firmalar tarafından üretiliyor. Ülkemizde motor üretildiği zaman uçağımıza o motoru koyacağız. Uçağımız toprak pistlere de inebilecek. Havacılığın gelişmesine çok büyük bir katkı sağlayacak uçağın fiyatı 200 bin lira civarında olacak" dedi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Yıldırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title