Haberler

Türkkan: "Tatilin Tamamı Ders Çalışarak Geçirilmemeli"

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tatilin tamamen ders çalışarak geçirilmemesi gerektiğini hatırlatarak, çocukların oyunlarından da mahrum bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tatilin tamamen ders çalışarak geçirilmemesi gerektiğini hatırlatarak, çocukların oyunlarından da mahrum bırakılmaması gerektiğini söyledi.

2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bitmesi ile birlikte ilköğretim ve ortaöğretimde öğrenciler 9 Şubat 2015 Pazartesi gününe kadar tatil yapacak. Yarıyıl tatilinin başlaması ile birlikte öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulunan Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, tatil boyunca öğrencilerin derslere boğulmaması gerektiğini belirtti.

Ordu'da 132 bin 764 öğrencinin 15 gün boyunca tatil yapacağını ifade eden Türkkan, "Birinci kanaat döneminin ardından öğrencilerimiz tatillerini yapacaklar. Tatil hem dinlenme hem de kendimizi tazeleme dönemidir. Bu süreci iyi değerlendirmek gerekir. Notları kırık olanlar için düzeltme yapılamaz, ancak bu ara tatil ikinci kanaat dönemi için bir fırsat oluşturacaktır. Bol bol soru çözerek kendinizi deneyin. Takıldığınız sorularda neden hata yaptığınızı bulup ona yoğunlaşın. Öğrencilerimiz bu 15 günlük tatil süresi boyunca eksiklikleri olan dersleri tamamlasınlar, bol bol kitap okusunlar bunların yanında kesinlikle ve kesinlikle oyun oynamaktan da mahrum kalmasınlar. Bu konuda velililer çocuklarını ders yapmaya zorlamamalı planlı programlı bir şekilde ders ve oyun konusunda onlara yardımcı olmalıdır. Her ikisini de uygulayan veliler, çocuklarını dinlenme konusunda da uyarmaları gerekiyor" dedi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Türkkan Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title