Haberler

Türkiye Yüzde 4,8 Büyüdü

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü belirterek, "Bu gelişmede ağırlıklı olarak, özel tüketim harcamalarındaki kayda değer artışla enerji fiyatlarının seyri etkili olmuştur.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 ile beklentilerin üzerinde büyüdüğünü belirterek, "Bu gelişmede ağırlıklı olarak, özel tüketim harcamalarındaki kayda değer artışla enerji fiyatlarının seyri etkili olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yenigün, yazılı açıklamasında, 2016 yılı ocak-mart dönemine ilişkin büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin geçen yılın ilk çeyreğinde yüzde 2,5, tamamında ise yüzde 4 büyüdüğünü anımsatan Yenigün, bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4,8'lik büyümenin beklentilerin üzerinde olduğunu kaydetti. Yenigün, "Bu gelişmede ağırlıklı olarak, özel tüketim harcamalarındaki kayda değer artışla enerji fiyatlarının seyri etkili olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Yenigün, siyasi istikrara ve yatırım ortamına ilişkin endişenin inşaat sektörünü olumsuz etkilediğini vurgulayarak, belirsizliklerin ortadan kalkmasının sektör tarafından olumlu karşılandığını, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,5 büyüyen sektörün bu yıl ilk çeyrekte yüzde 6,6 büyüdüğünü aktardı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Nejat Koçer de ilk çeyrekteki büyüme performansının dosta güven, düşmana korku vermeye devam ettiğini belirtti. Türkiye ekonomisinin 2009'un son çeyreğinden bu yana tam 26 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü hatırlatan Koçer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Uzun zamandan beri süregelen küresel ölçekteki ekonomik daralmalar ve dünyadaki büyüme sıkıntılarına karşın Türkiye'nin ortaya koyduğu bu performans son derece önemli bir başarıdır. AB'de kriz devam ederken, IMF'in tüm dünyada büyüme oranlarını aşağı düşürerek revize ettiği bir dönemde gelen yüzde 4,8'lik büyüme performansı dünyanın dikkatini yeniden Türkiye'ye çekecektir. Türkiye, terörle mücadele ve bölgesel sorunlara rağmen büyümeye hız kesmeyerek devam etmektedir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Mithat Yenigün Nejat Koçer Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title