Haberler

Türkiye, YPG Mevzilerini Bir Kez Daha Vurdu: 2 YPG'li Öldü

Güncelleme:

Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG mevzilerini pazar günü de vurdu. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre, bölgeye ikinci kez yapılan top atışı sırasında 2 YPG'li öldü.

İngiliz Reuters haber ajansı, Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne dayandırarak, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde Kürt güçleri tarafından kontrol edilen bölgeye bir kez daha top atışı gerçekleştirdiğini duyurdu. İzleme Örgütü, topçu atışı sonucu iki militanın öldüğünü açıkladı.

ASKERİ KAYNAKLAR DOĞRULADI

Öte yandan askeri kaynaklar da Türkiye'den açılan ateşle YPG mevzilerinin vurulduğunu doğruladı. Yapılan açıklamada, "Sabah saat 10:00 sıralarında YPG mevzilerinden açılan ateşe karşılık verildi. PYD / PKK mevzilerinden ateş açılması devam ettiği sürece karşılık verilecektir." denildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri obüslerle dün Halep'in kuzeyindeki Azez çevresinde ilerleyen, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı gücü YPG'nin mevzilerine ve rejim güçlerine top atışları yapmıştı.

BOMBARDIMAN DÜN BAŞLADI

Dün TSK'nın ilk hedefi rejim güçleri olmuştu. Saat 14.55 sıralarında Hatay'ın Çalıboğazı karakolu bölgesine Suriye tarafındaki rejim unsurlarınca havan atışı yapılmış, bunun üzerinde sınırda konuşlu 40 kilometre menzile sahip Fırtına obüsleri rejim güçlerine karşılık vermişti.

İkinci olay ise YPG'nin kritik öneme sahip Miniğ Hava Üssü'nü ele geçirmesinden sonra ilerlediği Azez'in güneybatısında gerçekleşti.

ANGAJMAN KURALLARI KAPSAMINDA YPG MEVZİLERİ VURULDU

Maranas bölgesindeki YPG unsurları, Akçabağlar (Kilis) üs bölgesine ateş açtı. Bunun üzerine angajman kuralları kapsamında YPG mevzileri vuruldu.

Suriye tarafından hem rejim, hem de YPG güçlerince açılan ateş sonucu ölen veya yaralanan olmamıştı.

MİNİĞ HAVA ÜSSÜ DE VURULDU

Kilis'te sınır hattında konuşlu obüs topları, Türkiye sınırına 13 kilometre uzaklıktaki, çarşamba günü YPG'nin ele geçirdiği Miniğ Hava Üssü'nün bulunduğu bölgeye de atış yaptı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Örgütü, Türk topçularının Miniğ hava üssünü vurduğunu açıkladı. YPG kaynakları da bu haberi doğruladı.

Hürriyet'e konuşan bir yetkili de "Miniğ Hava Üssü civarındaki YPG hedeflerini Türk topçu birliğinin bombaladığı doğru" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Azez Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (359)

kahraman ordu imanlı millet:

helal olsun çok yerinde bir misilleme tüm dünya bir araya gelse Türkiye Alahın inayetinde hiçbir şey yapamazlar ve haklıyız.

10
141
yanıtYanıtla
as:

dünya. devleri. türkün. bitış. duduğunu. çalmaya. çalışırken. bızde. kürt. kardeşımıze. sadıriyoruz. bızımkiler. çok. çaresız. ve. perişanhaldeler

82
8
yanıtYanıtla
kysr:

acaba isid komsudur, hani iside niye vurmuyor, yoksa bunlar kurt olduklari icinmi saldiriyor, ne yapsa bos artik,

83
5
yanıtYanıtla
ccc:

Yalcin akdogan 4 gun once "daha bu baslangic" demisti. Bu soz simdi daha cok manali geldi!!

13
60
yanıtYanıtla
tamirci 53:

rusya türkmenleri bombalıyorsa bizde hem ypg hem pyd hem esad güclerini vururuz arkadaş . . kimse benim sınırımda kafasına göre takılamaz . . yok öyle o zaman iran ve rusya suriyeden cekilsin görelim . .

7
60
yanıtYanıtla
adem21:

ne yaparsanız yapın kürtler terorist işidin işini bitirecek ikmal yolarını kesecek sıra türkişyeye gelmek üzere allah belanızı vercek

25
40
yanıtYanıtla
yaw he he:

surda cizredede öyle diyordunuz etek giyin fistanlılar

yanıt23
yanıt1
zafer:

Kurt degil onlar pkk uzantisi terorist grup. Emperyalist ulkeletin kuklalari.

yanıt1
yanıt1
helal:

oyuna gelmeyin asıl müdahale etmezsek toprak kaybederiz kuzey ıraktaki eski hataları tekrar etmeyin vurun aman vermeyin göz açtırmayın nefes aldırmayın!pkk sempetizanları da korkudan boş tehditler savuruyor. cizreye de giremiyorduk, tükürükle boğuyorlardı cizre kobani gibi olacaktı vs vs noldu sonunda!? biz işid değiliz adamı hoplatırız salya sümük ağladılar, etek giyip kaçtılar, fare gibi bodrumlara doluştular boş tehditlere kulak asmayın vurun aslanlarım helal olsun!

56
5
yanıtYanıtla
semih:

ben bi akp li olarak halkimdan ozur diliyorum gercekten kurt dusmanligini gordum

22
38
yanıtYanıtla
Tüm 359 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title