Haberler

Türkiye'yi Terk Ettiği İddia Edilen HDP'li Sarıyıldız: Kaçmadım

Güncelleme:

HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in Türkiye'yi terk ettiği ileri sürülmüştü ancak, HDP sözcüsü bu iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım. 10 gün sonra dönceğim." dedi.

Barzani'ye yakınlığıyla bilinen haber sitesi Rudaw'dan bu sabah dikkat çeken bir iddia geldi. Rudaw'ın haberinde 'HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk ettiği.' öne sürüldü. HDP sözcüsü Ayhan Bilgen iddiayı yalanladı. Sarıyıldız ise "Kaçmadım, 10 gün sonra döneceğim" diye konuştu.

Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetimi lideri Barzani'ye yakınlığıyla bilinen Rudaw'ın haberinde "HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terkettiği bildirildi." denilmişti. Site haberini 'isminin açıklanmasını istemeyen HDP'li bir kaynağa' dayandırdı. İddiaya göre söz konusu kaynak Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer'in, dokunulmazlıkların kaldırılıp gözaltına alınma ihtimaline karşı dönmemek üzere Avrupa'ya geçtiğini söyledi.

FAYSAL SARIYILDIZ: KAÇMADIM, 10 GÜN SONRA DÖNECEĞİM

Kaçmadığını, İngiltere'de olduğunu söyleyen Sarıyıldız ise iddianın ardından şöyle konuştu:

"Cizre'de yaşanan olayları anlatmak, Lordlar Kamarası'nda konuyu gündeme getirmek için İngiltere'ye geldim. Daha önceden belirlenmiş bir 10 günlük program. Kaçmadım. 10 gün sonra Türkiye'ye döneceğim."

HDP sözcüsü Ayhan Bilgen ise yaptığı açıklamada, "Arkadaşların, Türkiye'yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu bile değil. Grubun görevlendirmesi ile yurtdışındalar. Programlarına dair ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Ancak, Türkiye'yi terk etme amaçlı gitmeleri söz konusu değil. Grup, zaman zaman yurtdışı programlarda arkadaşları görevlendiriyor. Arkadaşlar da bu görevlendirme nedeni ile yurtdışında bulunuyorlar. Grup adına daha ayrıntılı açıklama yapılacaktır." dedi.

DOKUNULMAZLIĞININ KALDIRILMASI İSTENMİŞTİ

Sarılyıldız hakkında Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na, oradan da Meclis'e gönderilen fezlekede dokunulmazlığının kaldırılması istenmişti. Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın taziyesine giden Hezer hakkında da fezleke hazırlanmıştı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan fezlekede Hezer'in "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "suçu ve suçluyu övmek" suçlarını işlediği belirtilmişti.

Meclis'te dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Anayasa değişikliğinde maddelere geçilmesi 348 evet oyuyla kabul edilmişti. Teklifin ilk maddesine 350 oy, ikinci maddesine ise 357 kabul oyu çıkmıştı. Teklifin ikinci tur oylaması yarın (Cuma) yapılacak. Değişikliğin referanduma gidilmeden kabul edilmesi için 367, referanduma gitmesi için ise en az 330 oy çıkması gerekiyor. TBMM'de Meclis Başkanı İsmail Kahraman dışında AK Parti'nin 316, CHP'nin 133, MHP'nin 40, HDP'nin ise 59 milletvekili bulunuyor. Bir milletvekili ise bağımsız.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Faysal Sarıyıldız Ayhan Bilgen Tuğba Hezer Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (86)

KIZILTEPELI:

ey itler orda yaziyorsunuz ama bunu bilin hic kimse sizde korkmiyor tabiki Sayin sariyildiz ve arkadaslari geri gelecek ve size her Zaman gibi diken gibi bataca

18
38
yanıtYanıtla
550 HEPSI KALKSIN:

HALKIN SEÇDIGI HDP MİLET VEKİLERİ İÇERİ ATILIRSA TÜRKİYE DÖŞER VE BÖLÜNÜR. . .

18
18
yanıtYanıtla
DOĞULU:

HALKIN SEÇTİĞİ HDP LİLER HALKIN SESİDİR BU SESI SUSTURMAYA ÇALIŞANLAR AKP VE TAYYİP KÜRT DÜŞMANIDIR

11
20
yanıtYanıtla
kkk:

en büyük silahınız bu zaten. tüm kürtler adına konuşuyorsunuz, fakat sadece küçük bir bölümünü temsil ediyorsunuz. yemiyor kimse bunu, sizin gibi düşünmeyenleri de satılmış, hain ilan ediyorsunuz. sizin kürtlüğünüz bu kadar işte. çıkar meselesi sizin demokrasiniz halkçılığınız kardeşliğiniz.

yanıt8
yanıt3
Adınızı Yazın:

ULAN HERKES ŞUNU BİLİSN TAMAMI ULAN 1299 OSMANLI OBAMIZ 1071 ALPASLAN ANADOLUMUZ 1453 İSTANBUL FETİHİMİZ 1938 SON KURTULUŞ SAVAŞIMIZ 1923 TEK CUMHURİYETİMİZ VE ATATÜRKÜMÜZ BİZ BÖYLE MİLLETİZ ALLAH VE TARİH ŞAHİT BU SAYFALARI TARİHLERİ YİNE AÇARIZ HAİNLERE BU TARİHLERDE DÜNYAYA DİZ ÇÖKMEDİK DİZ ÇÖKTÜRDÜK ÜÇBEŞ HAİN ÇAKKAL KENDİNİ ASLAN SANMASIN BU TARİHLERİ ÇOK OKUSUN ÇOK TAMAMI ULAN ANLAYAN ANLAR ANLAMAYAN EŞŞEK GİBİ ZIRLAR TAMAMI ULAN HODRİ MEYDAN

19
11
yanıtYanıtla
MERSİNLİ SİMSEKLER:

TERORİSTLERİN OLMADIGI BİR MECLİS GORMEK İSTİYORUZ

24
5
yanıtYanıtla
siirtli:

Suratlarına iyi bakın FİRAVUn , ŞEYTAN gibi korkunççç suratları.

19
9
yanıtYanıtla
türk-askeri.:

gebermek istemezse kacar

19
8
yanıtYanıtla
bagimsiz.:

kacan kim? defolmasi gerekenler kacsin akp mhp chp bunlar kacsin hdp ne zaman kacti ki yalan ci medya yalanci akp.

6
21
yanıtYanıtla
baran:

bu hayat karma! Gün gelicek HDP´ye diz cökeceksiniz ve pisman olucaksiniz

9
16
yanıtYanıtla
Tüm 86 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title