Haberler

Türkiye'yi Güney Koreli Entelektüellere Tanıtacaklar

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen program kapsamında, Güney Kore'nin akademi, medya ve sanat dünyasındaki etkili kişilerine Türkiye'nin önemli destinasyonları tanıtılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen program kapsamında, Güney Kore'nin akademi, medya ve sanat dünyasındaki etkili kişilerine Türkiye'nin önemli destinasyonları tanıtılacak. Bu çerçevede akademi ve medya dünyasından 9 kişinin yer aldığı ilk grup Türkiye'ye geldi.

AA muhabirinin Kültür ve Turizm Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakan Ömer Çelik'in göreve gelmesinin ardından Türkiye'nin tanıtımı için başlatılan uygulama çerçevesinde farklı ülkelerden entelektüeller Türkiye'de konuk ediliyor. Türkiye'yi, Türk insanını, tarihini, kültürünü ve ananesini yerinde inceleyip detaylı bilgi alan entelektüellerin, ülkelerine döndükten sonra bu bilgiler ışığında okuyucu ve izleyici kitlelerine Türkiye'yi anlatması amaçlanıyor.

Bakanlığın 2013'te hayata geçirdiği uygulama kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti, İngiltere ve ABD gibi birçok ülkedeki akademi, medya ve sanat dünyasının önde gelen isimleri Türkiye'nin önemli destinasyonlarında konuk edildi.

Güney Koreli akademisyenler ve basın çalışanları Türkiye'de

Bu çerçevede son olarak Güney Koreli entelektüeller Türkiye'ye geldi. Bu yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında Güney Kore'den 25-30 entelektüel ve kanaat önderinin Türkiye'de ağırlanması planlanıyor.

Program kapsamında Türkiye'ye gelen ilk gruptaki 9 Güney Koreli, Haziran sonuna kadar İstanbul, Antalya ve Muğla'da konuk edilecek, Türkiye'de kendi alanlarıyla ilgili entelektüellerle buluşup görüş alışverişinde bulunacak.

Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camisi, Rüstem Paşa Camisi, Ayasofya Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kariye Müzesi, Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı gibi İstanbul'un dünyaca ilgi gösterilen tarihi mekanlarını gezecek konuklara Boğaz'da tekne turu da yaptırılacak.

Muğla ve Antalya programında ise Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kaş-Bodrum Kalesi, Kral Mezarları (Amintas), UNESCO Dünya Mirası Xantos ve Letoon, Demre Noel Baba Müzesi, Myra Ören Yeri gibi tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunacak entelektüeller, Türkiye Muharip Gaziler Derneği mensuplarıyla da bir araya gelecek.

Güney Koreli entelektüeller için gerçekleştirecek organizasyon ve sonrasında onların Türkiye hakkında yapacakları program, çalışma ve yayınların, iki ülke arasındaki turizm ve kültürel ilişkileri daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Güney Kore'den geçen yıl Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 33 artmıştı. İki ülke arasındaki diplomatik ve kültürel ilişkiler de giderek artarken, 2017 yılında Türkiye ve Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 60. yılı münasebetiyle her iki ülkede "Türkiye ve Güney Kore Yılı" etkinlikleri gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ömer Çelik Güney Kore İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title