Haberler

Türkiye'yi Gökyüzünden Dört Mevsim Fotoğraflıyor

Türk Hava Yolları (THY) uçuş harekat uzmanlığından emekli olan 50 yaşındaki Alp Alper, 7 yıldan bu yana Türkiye'yi dolaşarak "Gökyüzünden Türkiye" projesi kapsamında kentleri gökyüzünden fotoğraflıyor.

Alper, Türkiye'yi dolaşarak kiraladığı hava araçlarıyla antik kentlerin, tarihi ve doğal güzelliklerin havadan fotoğraflarını çekiyor. Fotoğraflarından oluşan üç kitap hazırlayan Alper, Türkiye'nin bütün illerinin hava fotoğraflarını içeren yeni bir kitap çıkarmaya hazırlanıyor.

Alper, bugüne kadar Türkiye'nin 16 ilinin yanı sıra 15 ülkede çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açtı.

Proje kapsamında Samsun'a gelen Alper, AA muhabirine, "Gökyüzünden Türkiye" projesi kapsamında 7 yıldır Türkiye'nin bütün illerini gökyüzünden fotoğrafladığını söyledi.

Çeşitli hava araçları kullanarak illerin farklı mevsimlerde havadan fotoğraflarını çektiğini belirten Alper, havadayken yerden de iki kişilik ekibin kendisine teknik destek sağladığını anlattı.

Alper, projenin son aşamasına nisan ayının sonunda İstanbul'dan başladıklarına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Çorlu, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Muğla, Denizli rotasını izleyerek Antalya'ya geldik. Buradan Mersin, Adana, Antakya, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Kars üzerinden Hopa'ya geçtik. Karadeniz'in bütün sahil şeridini tarayarak Samsun'a, oradan da Sinop, Kastamonu üzerinden tekrar İstanbul'a varacağız. 7 yıllık çalışma yaptık. Proje kapsamında bugüne kadar 70 bin fotoğraf çektim. Projeyi tarih, arkeoloji ve coğrafya konularında uzman akademisyenlerle yürütüyoruz."

Projenin temmuzda tamamlanacağını aktaran Alper, Türkiye'yi tanıtan en geniş kapsamlı hava fotoğraflarından oluşan kitabın ise eylül ayında piyasaya çıkacağını kaydetti.

Alper, gittikleri kentlerde üniversite öğrencileri ile de görüştüklerini dile getirerek, "Aynı zamanda öğrencilere havacılığı sevdirmeyi amaçlıyoruz. Zaman zaman öğrencileri uçurarak havadan bulundukları şehrin doğal güzelliklerini tanıtıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları İstanbul Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title