Haberler

Türkiye Yerli Kömüre Yatırım Yapıp Para Basacak

Güncelleme:

Türkiye, yerli enerji kaynaklarına 30 milyar dolar yatırım yapacak. Enerji yönetimi, maden üretimindeki kazancını da 20 milyar dolara çıkarmak hedefleniyor.

Afşin- Elbistan, Karapınar-Ayrancı, Afyon-Dinar, Eskişehir- Alpu ve diğer sahalarda 18.500 MW yeni yerli santral kapasitesi ortaya çıkarıldı. Türkiye bu kapsamda 30 milyar dolarlık yatırım planlanıyor. Enerji yönetimi maden üretimindeki kazancını da 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

AFŞİN-ELBİSTAN HATTINA 12 MİLYAR DOLAR

Afşin- Elbistan havzasında yeni termik santraller yapılması için düğmeye basıldı. 12 milyar dolarlık yatırımla bu havzada 5 bin MW kurulu güce sahip termik santral inşa edilecek.

YAKLAŞIK 30 YIL YETER

Maden Tetkik ve Arama Kurumu, Karapınar'da 1.8 milyar tonluk linyit rezervi keşfetti. 5 bin MW gücündeki termik santrale yaklaşık 30 yıl yetebilecek rezerve sahip sahada Atatürk Barajı'nın iki katı kadar elektrik üretilmesi hedefleniyor. Havzada 6 milyar dolarlık yatırım ile 3 bin MW gücünde termik santral kurulması planlanıyor.

DİNAR KALKINACAK

Dinar'daki 1 milyar tonluk kömür rezervinin elektrik üretiminde kullanılması hedefleniyor. Havzada 5 milyar dolar yatırımla 3.500 MW'lık termik santral yapılması öngörülüyor.

DOĞALGAZ İTHALATININ ÖNÜ KESİLECEK

Alpu'da keşfedilen 1.5 milyar ton linyit rezervi 8 milyar dolar yatırımla 6 bin MW termik santralle değerlenecek. Yapılacak termik santralle yıllık 2.5 milyar dolarlık doğalgaz ithalatının önüne geçilecek. (Kaynak: Star)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Karapınar Elbistan Türkiye Alpu Ekonomi Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (42)

...:

akepeli işadamları basacak parayı biz de 891 lira parayı nereye harcasak diye kafa yormaya devam edeceğiz

18
34
yanıtYanıtla
kafalar karışık:

Ülkem öyle bir hal alımş ki, adamların Allah bir dediğini bile, hile mi var diye bir müddet düşünür olmuşuz. Bir şeyler yanlış gidiyor. Tarafsız olmaya çalışıyorum ama insanlar ikiye bölünmüş durumda. Pozitif düşünmeye çalışıyorum ama insanlar tedirgin. Yanlış giden bir şey var. Doğrular yanlış olmuş, Yanlışlar doğru kafalar karışık.

11
32
yanıtYanıtla
sungur beymobilWeb@haberler.com:

Burda yorum yapan arkadaslar hukumet hic bi is yapamasaydi yapmadi derdi biraz insaf be ben akp ci deyilim ama herifler calisiyor o kadarda nankor olmayin

26
11
yanıtYanıtla
temo123:

seçim DOLAYISIYLA İNANMAYIN YALAN SÖYLÜYORLAR. OY ALMAK İÇİN YAPMAYACAKLARI ŞEY KALMADI. BUNLAR HIRSIADIRLAR HEP ÇALIYORLAR İNANMAYINNNNNNNNNN.

15
22
yanıtYanıtla
ali:

Yaşadınız yandaş maden sahipleri. Somalı emekçilerin canı sağ olsun.

22
10
yanıtYanıtla
REALİST:

İNGİLTERE SANAYİ DEVRİMİNİ KÖMÜR MADENLERİ SAYESİNDE GERÇEKLEŞTİRDİ. BAZI ZEKA PITIRCIKLARI GÜNEŞ, RÜZGAR ENERJİSİ FALAN FİLAN DEMİŞ. BU TARZ SANTRALLER ÇOK PAHALI YATIRIMLAR GETİRİSİ DE AZDIR. TÜRKİYENİN BÖYLE LÜKSÜ YOKTUR. KESİNLİKLE KÖMÜR REZERVLERİMİZİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİR. SONRA Kİ AŞAMA İSE NÜKLEER SANTRALLER. AKLIN YOLU BİRDİR.

24
7
yanıtYanıtla
SelimmobilWeb@haberler.com:

Akp sayesinde gelistik diyen cahiller Akp gelmeden önce gelismislik siralamasinda kacinciydik simdi kacinciyiz, o kadar rakamlarla oynuyorlar Buna ragmen 2 sira geriye gittil

12
15
yanıtYanıtla
halil yarbaşımobilWeb@haberler.com:

Yabancı güçler ve onların Türkiye uzantıları duymasın Yeni gezi olayları yine başlar..

15
7
yanıtYanıtla
Aklını kullan co:

Yani desenize duvarın dibine diken dikmişler. Sonsa koyunlar oradan geçerken yünleri takılacak onları toplayıp ip yapıp kazak örecekler sonrasa satıp para kazanacaklar.

17
4
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

HABER BAŞLIĞINI OKUYAN DA SANKİ TÜRKİYE '' YE PİYANGO ÇIKTI SANACAK. DÜNYANIN BAŞINA BELA OLAN TEKNOLOJİ SANKİ BULUNMAZ HİNT KUMAŞI GİBİ ANLATILIYOR.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title