Haberler

Türkiye Yenilikçi Öğretmenler 2013 Forumu

Biga Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu, içereğin kalitesi kategorisinde birinci oldu

Biga Cumhuriyet İlkokulu/Ortaokulu, Microsoft'un Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlediği Türkiye Yenilikçi Öğretmenler 2013 Forumu'nda, içeriğin kalitesi kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

Okul müdürü Gül Kocalar, öğretmenler Şule Yıldızoğlu, Ali Murat Öztürk, Zübeyde Darcan'ın 4-5 Ekim tarihlerinde forumda "yeniden yeni" adlı projeyle katıldığını söyledi.

Birinci oldukları için Türkiye'yi İspanya'da yapılacak Dünya Yenilikçi Öğretmenler Forumu'nda temsil edeceklerini belirten Kocalar, "Amacımız okulumuzda çoklu zeka programını uygulayabilmekti. Projemiz sayesinde okulumuza 111 bin 111 lira hibe sağlamış olduk. Çoklu zeka kuramı doğrultusunda okulumuzda keşif, sanat, tasarım, bilişim, okuma, dinlenme ve doğa merkezleri oluşturduk. Okulumuzun tüm donanımı tekrar elden geçti" dedi.

Kocalar, projenin ikinci etabında ise öğretmenlerin eğitiminin yapıldığını ifade ederek, "Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) öğretim üyeleri Yrd. Doç. Mustafa Aydın Başar ve Doç. Dr. Hülya Güvenç okulumuza gelerek çoklu zeka eğitimi kapsamında drama, interaktif ve ilk yardım eğitimleri verdi. Çoklu zeka uygulamalarıyla çocukların zeka ve ilgi alanlarını belirlemek için okulumuza alınan nikel sistemle bu çalışmaları öğrencilere uyguladık" diye konuştu.

Seçmeli dersler ve kulüp seçimlerini çocukların ilgi alanlarına göre belirlediklerini anlatan Kocalar, çalışma sayesinde çocukların güçlü yanlarını daha da güçlendirdiklerini, zayıf kalmış yönlerini geliştirdiklerini kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title