Haberler

    Türkiye'ye Yeni Göç Dalgası Kapıda!

    Güncelleme:

    Suriye'de rejim yanlılarının muhaliflerin dışarı ile tek bağlantı hattı olan koridoru kapatması durumunda Halep-Kilis hattından Türkiye'ye büyük bir göç dalgası olacak.

    Suriye'nin en büyük kenti Halep'te rejim, muhaliflerin dışarı ile tek bağlantı hattı olan 4 kilometrelik dar koridoru da kapatıp kenti tamamen kuşatmak üzere. Rejim bu koridoru kapatmayı başarırsa Halep- Kilis hattından Türkiye'ye büyük bir göç dalgası olabilir.

    ERDOĞAN DA "ASIL TEHLİKE HALEP" DEMİŞTİ

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dikkatlerin Suriye'de IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani üzerinde yoğunlaşmasını eleştirmiş, Suriye'de asıl tehlike altında olan kentin Halep olduğunu belirtmişti.

    MUHALİFLERİN GEÇİŞ GÜVENLİĞİ ORTADAN KALKACAK

    Esed güçleri, Suriyeli muhaliflerin Halep'in merkeziyle bağlantı noktasında yer alan Handerat'a saldırıyor. Handerat düşerse Halep rejim tarafından dört bir yandan tamamen kuşatma altına alınmış olacak ve kentin içinde kalan muhaliflerin dışarı ile bağlantısı kopacak. Suriyeli muhalif grupların Halep'in merkeziyle olan bağlantısı, Leyramon bölgesiyle Handerat arasında kalan 4 kilometre genişliğindeki dar bir koridor vasıtasıyla devam ediyor.
    Bölgenin Esed güçlerinin eline geçmesi durumunda muhaliflerin geçiş güvenliği tamamen ortadan kalkacak. Bu durumda daha önce Guta, Yermuk ve Humus'tan sonra Halep de rejim tarafından tamamen ablukaya alınmış olacak.

    TÜRKİYE'YE BÜYÜK GÖÇ OLABİLİR

    Rejimin Suriye'nin en büyük kenti Halep'i kuşatması durumunda kentteki insani durum daha da kötüleşecek. Halep kuşatılırsa muhaliflerin Suriye genelinde aktif savaş yürüttükleri hiçbir büyük kent merkezi de kalmayacak ve rejim ŞİD'in elindeki Rakka ve Dey Ez-Zor dışında Suriye'deki bütün kentlerde kontrolü büyük oranda ele geçirmiş olacak.

    Halep'in tamamen rejimin kontrolüne geçmesi bir yandan muhalifleri Türkiye sınırına doğru çekilmek zorunda bırakacak, bir yandan ise Türkiye'ye doğru büyük bir göç dalgasının yaşanmasına neden olacak.

    "DİKKATLERİMİZİ HALEP'E ÇEVİRMELİYİZ"

    Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da Fransız Le Figaro, Amerikan Washington Post ve El Hayat gazetesinde yayınlanan köşe yazısında, "Halep'ten vazgeçmek, 300 bin erkek, kadın ve çocuğu berbat bir tercihe zorlayacak; rejimin bombalarla gerçekleştirdiği kuşatma ve IŞİD'in barbarlığı. Bu durum Suriye'yi yıllarca sürecek bir şiddete iter, her türlü siyasi çözüm ve perspektifin ölümüne sebep olur, gittikçe radikalleşen savaş ağalarının öncülüğünde parçalanmaya gider ve içerdeki kaosun son derecede kırılgan durumda olan komşu ülkeler Irak, Lübnan ve Ürdün'e taşınmasına sebep olur" dedi.

    Halep'in kaderine terk edilemeyeceğini belirten Fabius, "Bu yüzden koalisyon ortakları olarak çabalarımızı Halep'e yöneltmeliyiz, ılımlı muhalefeti güçlendirmeli ve rejim ile IŞİD'in işlediği suçlara karşı sivil halkı korumalıyız. Kobani'den sonra Halep'i kurtarmalıyız" ifadelerini kullandı. Fabius, rejim ve IŞİD'in birbirini besleyen iki güç olduğunu söyleyerek, "Barbarlığın iki yüzü olan rejim ve IŞİD ortak bir amacı paylaşıyor: Ilımlı muhalefeti yok etmek" dedi.

    ERDOĞAN UYARMIŞTI

    Fransa ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, dikkatlerin Suriye'de IŞİD saldırısı altındaki Kürt kasabası Kobani üzerinde yoğunlaşmasını eleştirmiş, Suriye'de asıl tehlike altında olan kentin Halep olduğunu belirtmişti: "Kobani'yi bir yana bırakın, Halep tehdit altında. Kuzey Suriye'nin kalbidir Halep ve ne yazık ki orada koca bir tarih yok olmak üzere.Halep'i düşünmüyorlar ittifak güçleri, Kobani'yi düşünüyor. Yani orada varsa yoksa Halep'tir. Sureyi'nin kuzeyi dediğin zaman Halep'i anlarsın ama bunlar Halep'i bir kenara koymuşlar, varsa yoksa Kobani diyorlar.İnsanlar yarın orada aynı durumla karşı karşıya kalacak ve şu anda onlar orada son mücadelelerini veriyor."

    Kaynak: Aljazeera / Güncel

    Türkiye Suriye Kobani Kilis Güncel Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500

    Yorumlar (151)

    ANTİ AKPKK:

    ÜLKEMİZ YETMİYORMUŞ GİBİ ORTADOGUYUDA MAHVETTİN ERDOGAN. . İNŞALLAH SONUN KADDAFİ GİBİ OLUR. .

    54
    7
    yanıtYanıtla
    ZAMANE:

    BU NE YAV YOL GEÇEN HANINA DÖNDÜ ÜLKE . SAVAŞ MAĞDURU DEGİL BUNLAR SAVAŞ KORKAKLARI. GELMEYİİNNNNN.

    55
    3
    yanıtYanıtla
    AVRUPA İKİ YÜZLÜ:

    şimdiye kadar 4, 5 milyar dolar harcandi Türkiye bu göcmenler icin. Dünyadan hicbir yardim yok. Böyle giderse bu göcmenler Türkiyenin ekonomisini cökertecek. Yangini cikartanlar simdi sadece seyrediyor. . .

    54
    3
    yanıtYanıtla
    harbitürk:

    dingonun ahırına çevirdin ülkeyi tayyip

    47
    3
    yanıtYanıtla
    Tunalı:

    Alın alın mülteci ülkesiyiz biz zaten herkesi alın içeri. Bu gidişle Bangladeş gibi olacağız zaten. . . . Üniveriste mezunlarının Bim ve A101''de çalıştığını düşünürsek İşsizliği hiç demiyorum bile. . .

    47
    0
    yanıtYanıtla
    zeki:

    doldursun bakalım benim vergimle besler. . . . . . zam yapar durmak yok yola devam. . .

    39
    4
    yanıtYanıtla
    TOSUN:

    RTE Ülketi Arap Yarımadasına çevirdi yakında azınlık kalacağız.

    39
    3
    yanıtYanıtla
    ÇOLAK REİS:

    ZOMBİLRE GİBİ TÜRKİYE ''YE GİRİYORLAR VE TALAN EDİYORLAR !!!!

    38
    1
    yanıtYanıtla
    harbitürk:

    al içeri herkesi. biz vergi verelim. sen başkasına yedir

    34
    4
    yanıtYanıtla
    CEF:

    AK SARAYDA BİN TANE ODA VARMIŞ, KARDEŞLERİNİ ORAYA YERLEŞTİRİRSİN

    32
    3
    yanıtYanıtla
    Tüm 151 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title