Haberler

Yezidi Kadınlar Tandırlarda Ekmek Hazırlayacak

Güncelleme:

IŞİD'ın saldırılarından kaçarak geldikleri Siirt'te kampa yerleştirilen Yezidiler için kadınlar tandırlarda ekmek hazırlayacak.

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Siirt'te kampa yerleşen Yezidilere ihtiyacı olan ekmeği kurulacak tandırlarda Yezidi kadınlar hazırlayacak.

Siirt Belediyesi'nce Yezidilerin ekmek ihtiyacının karşılanması için yaşamlarını sürdürdükleri kampa tandırlar kurulmaya başlandı.

Kamp koordinasyonu tarafından verilecek un ile Yezidi kadınlar her gün kamptakiler için ekmek hazırlayacak.

Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan, yaptığı açıklamada, Yezidilere balık yemeyi değil, tutmayı öğrettiklerini söyledi.

İhtiyaçlarını kendilerinin karşılaması için imkan sağladıklarına işaret eden Bakırhan, kampa tandırların kurulmasına başlandığını belirtti.

"Yezidi misafirlerimizin evlerindeki gibi bir yaşam sürmeleri için onlara destek sunuyoruz. Temin edebilmemiz halinde ocak ve buzdolabı dağıttıktan sonra erzakları günlük olarak kendilerine verilerek yemeklerini kendilerinin pişirmesini sağlamayı planlıyoruz" diyen Bakırhan, bu nedenle buzdolabı, tüp ve ocağa ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

YEZİDİLERE ÜCRETSİZ SAÇ VE SAKAL TIRAŞI

Mardin'in Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav'ın girişimiyle bir araya gelen 18 berber, ilçede yaşamını sürdüren Yezidilere ücretsiz saç ve sakal tıraşı yaptı.

Ayav, sığınmacılara hizmet vermek üzere harekete geçen berberlerin duyarlılığının başta Yezidiler olmak üzere herkesi sevindirdiğini söyledi.

Odaya üye 18 berberin bu çalışmada görev aldığını ifade eden Ayav, bu kapsamda yüzlerce Yezidinin tıraş edildiğini belirtti.

"Berberlerimizin yaptığı gibi diğer meslek alanlarında faaliyet gösteren esnaf da Yezidilere katkı sunabilir" ifadesini kullanan Ayav, Suriye'den gelen sığınmacılara olduğu gibi Yezidilere de misafirperverliklerini göstermek istediklerini kaydetti.

Berber Şehmus Bozdağ, amaçlarının Yezidilere yaşadıkları acıyı ve sıkıntıyı bir nebze de olsa unutturmak olduğunu dile getirdi. - Siirt

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Belediyesi Tuncer Bakırhan Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title