Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gittikleri İstanbul'da dilencilik yaptıkları ve sokaklarda barındıkları belirlenen ve çoğunluğu kadın ile çocuklardan oluşan 500 Suriyeli, otobüslerle getirildikleri Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çadır kente yerleştirildi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gittikleri İstanbul'da dilencilik yaptıkları ve sokaklarda barındıkları belirlenen çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 500 Suriyeli, otobüslerle getirildikleri Gaziantep'in İslahiye ilçesinde çadır kente yerleştirildi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da sokaklarda barınan ve dilencilik yaptıkları belirlenen 500 Suriyeli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmalar sonucu otobüslere bindirilerek, İslahiye ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'ndeki 15 bin kişilik olarak hazırlanan ikinci çadır kente gönderildi.

İlçeye gelen Suriyeliler, AFAD İslahiye Konaklama Tesislerinde yapılan kayıt, kabul işlemlerinin ardından ilçe merkezine 18 kilometre uzaklıkta yeni kurulan çadır kente getirilerek, kendileri için hazırlanan çadırlara yerleştirildi.

Çadır kentlerdeki çalışmaları İlçe Emniyet Müdürü Enver Soylu ile Gaziantep İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Adnan Arslan da takip etti.

Kayıt kabul işlemleri için otobüsten inen bazı Suriyelilerin, Türkçe konuştukları yetkilileri Suriyeli olmadıklarına ikna etmeye çalıştıkları gözlendi. - Gaziantep

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title