Haberler

Siverek'teki Suriyeli Öğrenciler, Belediye Başkanına Teşekkür Etti

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir grup Suriyeli öğrenci, eğitimlerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ı ziyaret ederek, teşekkür etti.

Siverek ilçesindeki bir grup Suriyeli öğrenci, eğitimlerine katkı sağlayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ı ziyaret etti.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan bir grup Suriyeli, kısa süre önce bir bölümü okula dönüştürülen binada ülkelerinin müfredatına göre eğitim imkanına kavuştu.

Sığınmacılar, eğitim imkanına kavuşmaları için maddi ve manevi destek sunan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ı ziyaret ederek, katkılarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Ev sahipliğinden dolayı memnuniyetini ifade eden sığınmacılar, Yılmaz'a çiçek verdi.

Okul Müdürü Hasan Kutan, 340 sığınmacı öğrenciye gönüllü 17 Suriyeli öğretmenle eğitim verdiklerini söyledi. Belediyenin öğrenciler için servis imkanı da sağladığını aktaran Kutan, desteklerinden dolayı Yılmaz'a teşekkür etti.

Belediye Başkanı Yılmaz da bir an önce Suriyelilerin ülkesine dönmesini temenni ettiklerini belirterek, "Bugün barış koşulları oluşmadığından dolayı belediye olarak bu çocukların eğitimlerine devam etmelerinin yanı sıra yaşamlarının iyileştirilmesine yönelik de elimizden geleni yapıyoruz" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Yılmaz Şanlıurfa Türkiye Siverek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title