Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Kilis Valisi Tapsız: "Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde 219 bin 208 Suriyeli barınıyor" "(Ambulansta bomba düzeneği iddiası)Türkiye'ye hasta nakil aracının girmesi söz konusu değil. Tampon bölge itibariyle Türkiye tarafında her türlü tedbiri almış durumdayız"

Vali Süleyman Tapsız, Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde 219 bin 208 Suriyeli'nin barındığını bildirdi.

Tapsız, valilik brifing salonunda düzenlediği basın toplantısında, şehir merkezi ve kamplarda kalan Suriyeliler hakkında bilgi verdi.

Kilis'teki konteyner kentlerinde 37 bin 609 Suriyeli'nin yaşadığını ifade eden Tapsız, " Türkiye'deki çadır ve konteyner kentlerde ise 219 bin 208 Suriyeli barınıyor" dedi.

Tapsız, kamplardaki 740 derslikte 62 bin 487 öğrencinin eğitim gördüğünü vurguladı.

Kent merkezindeki asayiş olaylarına da değinen Tapsız, şöyle devam etti:

"Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde geçen yıl gerçekleşen 471 asayiş olayının 39'una Suriyeliler karışmış. Bu yıl ise gerçekleşen 86 olaydan 11'ine Suriyeliler karıştı. Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde ise geçen yıl gerçekleşen 2 bin 543 olayın 367'sine Suriyeliler karışırken, bu yılın iki ayındaki 460 olayın 51'ine Suriyeliler yer aldı. Bu yıl trafikten men edilen 782 aracın ise 273'ü Suriyelilere ait. "

26 bin Suriyeli kayıt altına alındı

Kilis'teki konteyner kentlerde barınan Suriyelilerin sayısının zaman zaman değiştiğin dikkati çeken Tapsız, şehir merkezinde kalan Suriyeli sayısının 50 bini bulduğunu, kamplarla beraber bu sayının 90 bine ulaştığını kaydetti.

Şehir merkezinde yaşayan Suriyelilerin kayıt altına alınma çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Tapsız, "Şehir merkezinde 26 bini aşan Suriyeli kayıt altına alındı. Kayıt altına alınanlara kimlik kartı veriliyor" dedi.

Ambulansta bomba düzeneği ele geçirildiği iddiası

Tapsız, 17 Şubat'ta, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaşanan olayın, dün bir gazetede abartılı şekilde verildiğini ifade etti.

Haberde yer alan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubunun olayla hiçbir bağlantısı bulunmadığını belirten Tapsız, şunları kaydetti:

"Suriye tarafından Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait hasta nakil aracı, hamile bir kadını Türkiye sınırında bekleyen 112 Acil Servis ambulansına getirirken, genç bir şoför yolu bilmediği için ters yönden geldi. Hasta nakil aracı tampon bölgede bulunan kapan üzerinden geçince lastikleri patladı. Bunun üzerine korkan sürücü kaçtı. Tampon bölgede gerçekleşen bu olayda hamile kadın 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı."

Lastiği patlayan araçtaki aramada mühimmat bulunduğunu dile getiren Tapsız, "Bu konuda da gerekli işlem de yapıldı. Araca ve yakalanan mühimmata el konuldu. Ama olay tamamen tampon bölgede gerçekleşti. Türkiye'ye hasta nakil aracının girmesi söz konusu değil. Tampon bölge itibariyle Türkiye tarafında her türlü tedbiri almış durumdayız. Sınırımızdan geçen araçları kontrol ederken son sistem teknoloji kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Toplantıya, Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Sağlık Müdürü Yemliha Aksay, Kamu Hastaneleri Genel Sekreter Vekili Serdar Sarıfakı da katıldı. - Kilis

Kaynak: AA / Yerel

Süleyman Tapsız Türkiye Suriye Kilis Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title