Haberler

Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Nizip'te barınan Suriyelileri ziyaret etti.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz, Nizip'te barınan Suriyelileri ziyaret etti.

Vali Dalmaz, Nizip Belediyesi Sosyal Tesisleri ve DSİ'ye ait lojmanlarda kalan sığınmacılarla görüşüp, yetkililerden burada yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bazı ailelerle görüşen ve sorunlarını dinleyen Dalmaz, ayrıca çocuklarla da ilgilendi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Dalmaz, Suriye'de meydana gelen olaylar nedeniyle Hama, Humus ve Halep gibi kentlerden çok sayıda sığınmacının Nizip'e geldiğini söyledi.

Türkiye'ye sığınan Suriyelilere her türlü imkanın sunulmaya çalışıldığını aktaran Veysel Dalmaz, şöyle devam etti:

"Burada bulunan Suriyelilerin hali gerçekten içler acısı. Buradaki insanların üzerlerinde ne doğru dürüst giyecek elbise ne de ayakkabı var. Ama gördüğüm kadarıyla buradaki yetkililer, Suriyeli kardeşlerimiz için çok duyarlı. Belediyenin boş alanlarının tamamı sadece Suriyeliler için ayrılmış. Bu, gerçekten çok güzel bir durum. İlçe merkezinde misafir ettiğimiz Suriyelileri en kısa sürede hem Nizip çadır kentinin içerisinde oluşturulacak ek alanlara hem de bitirilmesi planlanan konteyner kente sevk edeceğiz. Beklentimiz, Suriye'deki olayların bir an önce bitmesi ve buradaki insanların tekrar kendi memleketlerine dönmesidir."

Dalmaz, ayrıca Suriyeli misafirlere ev sahipliği yapan Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan'a teşekkür etti.

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin ise Suriyeliler'in, kış şartlarında evlerini, barklarını ve sevdiklerini bırakıp can güvenliği için Türkiye'ye geldiğini söyledi.

Şahin, "Elimizden gelenin fazlasını yapmak ve onlara en iyi şekilde hizmet etmek için buradayız" dedi.

Koordinatör Vali Veysel Dalmaz'a temasları sırasında Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz ile Nizip Belediyesinden yetkililer eşlik etti.

Muhabir: İrfan Aydoğdu / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İbrahim Uyar - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Nizip Belediyesi Veysel Dalmaz Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title