Haberler

Türkiye'ye Nasıl Oynanması Gerektiğini Gösterdik"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarındaki performanslarıyla bütün Türkiye'ye nasıl oynanması gerektiğini gösterdiklerini söyledi.

Çalımbay, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında çok iyi oynadıklarını belirtti.

Fenerbahçe karşısında görülen kırmızı kartın oyun yapısını çok etkilediğinin altını çizen Çalımbay, "10 kişi oynamamıza rağmen muhteşem mücadele ettik ama yaptığımız bireysel hatalar bize pahalıya mal oldu. 11 kişi olsaydık rahatlıkla maçı alabilirdik. Biz bütün Türkiye'ye iki maçta da nasıl oynanması gerektiğini gösterdik" dedi.

Çalımbay, sezon başında kimsenin kendilerinden şu anki pozisyonda olmalarını beklemediğini vurgulayarak, ligde istedikleri yerde bulunduklarını, gelecek yıl ise daha farklı hedefleri olacağını bildirdi.

Sezon boyunca dar bir kadroyla mücadele ettiklerine dikkati çeken Çalımbay, şöyle devam etti:

"Bizim kadromuz dar. 14-15 kişilik bir oyuncu grubundan faydalandık. Bu arkadaşlarımızın özverilerinden memnunum. En başarılı futbolcular bizim takımımızda. 2 maçımız kaldı, bütün gayemiz bu maçları çok iyi bitirmek. Bu maçlara daha farklı bir kadroyla çıkabiliriz. Takımda en az 6-7 sakat arkadaşımız var. Pedriel milli takıma gitti. Khalili bu maçtan sonra milli takımına gidiyor. Onun dışında Sinan, Sadiku, Serkan Yanık, Servet Çetin, Murat Ceylan ve Oktay Delibalta sakat. Bunların oynayıp oynamayacağı belli değil. Kalecimiz Muammer Yıldırım ve Serkan Balcı cezalı. Şu anda kadroyu zor çıkarabiliriz. Bu 2 haftamız maalesef böyle geçecek."

"Memnunlarsa devam ederim"

Çalımbay, sözleşmesinin sezon sonunda biteceğinin hatırlatılması üzerine, yönetimle görüşeceklerini kaydederek, "Ben gittiğim her yerde bir yıl sözleşme yaparım. Eğer memnunlarsa devam ederim, değilse devam etmem. Biz burada her şeyimizi vererek çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Transfer teklifi alıp almadığının sorulması üzerine Çalımbay, şöyle konuştu:

"Şimdi bunları konuşmaya gerek yok. Bir tanesini benden çok siz biliyorsunuz, devamlı şekilde konuşuyorsunuz. Benim kendi yapım gereği lig bitmeden hiçbir şeyi konuşmak istemiyorum. Ama kendi kulübümüzle ilgili konuşacağız. Benim 1 yıldan beri hazırladığım bir rapor var onu yönetime sunacağız. Burası bütün oyuncuların oynamak istediği yerlerin başında geliyor. Bizim yönetimimiz her türlü şartlara rağmen belki de para ödemede birinci sırada. Bazı aksaklıklar oldu ama bu yönden başarılı bir yönetim."

Çalımbay ayrıca, şampiyonun lig sonuna kadar belli olmayacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Mersin İdmanyurdu Rıza Çalımbay Galatasaray Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title