Haberler

Türkiye'ye Kurban Eti Girişi Yasağında Esneklik

Gümrüklerde et girişine geçici olarak izin verilmeye başlandı Kişi başı 5 kilogram etin geçişine izin verilmesine rağmen 24 saatte müsaade fazlası 2,5 ton ete el kondu.

Gümrüklerde kurban eti girişine geçici olarak izin verilmeye başlandı.

Bayram öncesi yapılan açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012/11 sayılı "Hayvansal Ürünlerin Kişisel Sevkiyatlarının Ülkeye Girişine İlişkin Kurallar Hakkında Tebliği" ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yazısı uyarınca et ve yenilebilir sakatat, süt ürünleri, etten, sakatattan veya kandan yapılmış sosis, salam ve kavurma gibi et ve benzeri ürünlerin Türkiye'ye girişine izin verilmeyeceği duyurulmuştu.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in de girişimleriyle dün öğleden sonra kişi başı 5 kilogram etin yurda girişine izin verildi. Yasağın, bayramdan sonra devam edeceği öğrenildi.

Bulgaristan'da bayramlarını geçiren vatandaşlar yurda dönmeye başladı. Gümrük muhafaza ekipleri kontrollerinde, yurt dışında 3 gün kalış süresini tamamlamamış veya kişi başına 5 kilogram et getirebilme kapasitesini aşanların kurban etlerini, tutanak tanzim ederek emanete alıyor.

Emanete alınan etler 3 ay süreyle gümrükteki soğuk hava deposunda bekletiliyor. Yurt dışına çıkışında etine el konulan vatandaşlar, 3 ay içerisinde etlerini alabiliyor. Süre dolumunda kalan etler Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının raporu doğrultusunda imha ediliyor.

Türkiye'ye gelen pek çok vatandaş, yasak olduğunu duydukları için kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını ifade etti.

Gümrük yetkilileri de son 24 saatte 165 kişinin müsaade edilen miktar üzerinde etle yurda girmek istediğini ifade ederek, bu nedenle 2,5 tona yakın eti emanete aldıklarını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title