Haberler

Türkiye'ye Kaçan İranlı Pilot: Aileme Dokunursanız İsrail'e Sığınırım

Güncelleme:

İran'daki rejim baskısından kaçarak Türkiye'ye sığınan pilot binbaşı, ailesine baskı yapılırsa İsrail'e sığınacağı tehdidinde bulundu.

İran Hava Kuvvetleri'nde 19 yıl helikopter pilotu olarak görev yapan 39 yaşındaki Binbaşı Ahmad Reza Khosravi, rejimin baskılarından bunalarak istifa etmek istedi. Defalarca ordudan ayrılma talebi reddedilen muhalif asker sonunda çareyi 2015 yılının Mart ayında Türkiye'ye sığınmakta buldu.

OTURMA HAKKI ELDE ETTİ

Sınırı aşıp Türkiye'ye giriş yaptığında İran ordusunun askeri olduğunu söylemesinin hemen ardından polis korumasına alındı. Birleşmiş Milletler'e yaptığı başvurunun ardından Türkiye'de oturma hakkını elde etti.

KAÇIRMAYA KALKTILAR

Ancak İran rejimi pilotu ülkeye döndürmek için eşi ve oğluna baskı yapmaya başladı. Bu da Khosravi'yi İran'a döndürmekte yeterli olmayınca bu kez İran istihbaratı, pilotu Türkiye'de ikamet ettiği Van'dan kaçırıp Tahran'a götürme planı yaptı.

"TAKSİCİLİK YAPIYORUM"

İki İran ajanı bu operasyon için Türkiye'ye gönderildi. Ancak ajanlar Abdolsalam Tatari ve Mohammad Mohammadian Delahzi, Türk polisi tarafından Van'da kıskıvrak yakalandı. Sanıklardan Delahzı, atılı suçlamayı kabul etmedi. İran'da taksicilik yaparak geçindiğini belirten Delahzı, casusluk amacıyla Van'a gelmediğini savundu.

"ALACAK İÇİN GELDİM"

Tatari de İran'da kendisini "Hacı" diye tanıtan birinin alacağının olduğu 'pilotu' bulmak amacıyla Van'a geldiğini, bu kişinin kimliği hakkında bilgisinin olmadığını ileri sürdü. Bu kişiyi bir süre aradıktan sonra vazgeçtiğini iddia eden Tatari, suçsuz olduğunu söyledi.

CASUSLARA 6 YIL

Van 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi casusluk suçlamasıyla yargıladığı İranlılara 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

VAN'DA RÖPORTAJ

İranlı binbaşı karar sonrasında Van'da İsrail'in Times of Israel haber sitesine konuştu: "Artık beni rahat bıraksınlar. Karıma ve oğluma baskı yapmaktan da vazgeçsinler. Aksi halde İsrail'e sığınacağım ve İran rejimine en büyük zararı verebilmek için elimden geleni yapacağım. Buna silah kullanmak da dahil." (Kaynak: Vatan)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye İsrail İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (33)

Adınızı Yazın:

ne denir buna Türkiye otel kardeş otel gelen giden herkesin malı vatandaşın degil dünyanın hangi ülkesinde yabancı ülke ögrencisine daha deger veriliyor 1 tane gosterin biz üniversite okurken yurt çıkmıyor burs çıkmıyor elin suriyelisine yurt bedava burs desen bana verecegi miktarın 3 katı bana 400 lira vermesi gerekiyor onu da vermiyor suriyeliye 1200 lira veriyor ben bugun suriyeye veya dünyanın başka bir ülkesine üniversite okuma için gitsem bana bu miktarı verecekler mi ???

20
5
yanıtYanıtla
gerçekler:

Ülke ülke olmaktan çıktı dingonun ahırı gibi isteyen gelip oturma hakkı alıyor. Gidin başka ülkelerden oturma hakkı isteyin kaç tanesi verecek ben söyliyim hiçbiri

15
3
yanıtYanıtla
HASAN:

REZA''LARDAN HAYIR GELMEZ.

14
2
yanıtYanıtla
fatih:

iran halkı molla rejiminden iyice bunaldı artık yakında ikinci bir devrim patlarsa şaşırmam. .

13
2
yanıtYanıtla
Attilla:

memleket dingonun ahırı oldu resmen zamanında turgut özalın aldığı kürtler bugün toprak toprak diye yırtınıyor şimdi erdoğanın aldığı suriyelilerde bizi veya çocuklarımızı bu memelektte huzur bile vermeyecekler zaman çabuk gelip geçer uyuma ey milletim bedeli ağır oılacak bu işin ve bu bedeli biz ödeyeceğiz. Avrupa Safmı bunları almıyor başlarını geleceği biliyorlar.

12
3
yanıtYanıtla
doğrucu:

huzur islamda. . . ırkcılar cehennemde. . .

yanıt0
yanıt2
afq:

ajanların vatan hainlerinin geldiği ve el üstüne tutuldugu ülkedir türkiye. kendi vatandaşı ise ikinci sınıf muamele görürü

8
5
yanıtYanıtla
sami:

asıl hain kaçan binbaşı neden ülkenin sırlarını israile satacağım demiyorsun bu casusluk degilmi ey istihbarat

7
6
yanıtYanıtla
KESİNLİKLE:

BUNDA VAR BİR BOZUKLUK. . . AYNI DURUM BİZDE OLSA NE DERDİK? HAİN HAİNDİR. .

8
4
yanıtYanıtla
şakamısınız D:

şaka gibi :D la yanlış ülkeye sığınmışsın türkiye iranın ikinci evi sen galiba gazete okumuyon :D pilotken sığındın galiba :D

3
8
yanıtYanıtla
Tüm 33 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title