Haberler

Türkiye'ye Her Gün Üç Bin Suriyeli Geliyor

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığından açıklanan verilere göre Türkiye'ye her gün 3 bin Suriyeli giriş yapıyor.

Türkiye'ye dört ayda, 375 bin Suriyeli geldi, bunlardan 175 bini geri döndü. Halen kamplarda 200 bin Suriyeli kalırken, 800 bini Suriye'li de çeşitli illere yerleşti. İçişleri Bakanlığının verilerine göre Türkiye'ye her gün 3 bin Suriyeli geliyor.

4 AYDA 375 BİN 740 SURİYELİ SIĞINMACI GELDİ

İçişleri Bakanlığı Eylül ayından Aralık ayı sonuna kadar Türkiye'ye gelen Suriyeli sığınmacı sayısını 375 bin 740 olarak açıkladı. Gelen sığınmacılardan 175 bin 717 kişi ülkesine geri dönerken, yaralı ve refakatçileri dahil barınma merkezlerinde 200 bin 23 Suriyelinin kaldığı bildirildi.

29 BİN 289 SURİYELİ'YE İKAMET İZNİ VERİLDİ

Bakanlığın verdiği bilgiye göre sınır kapılarından pasaportla giriş yapan 29 bin 289 Suriyeliye de ikamet izni verildi. Hastanelerde ise Eylül ayı itibariyle 537 hasta ve yaralı ile bunlararefakat eden 193 Suriyelinin bulunduğu kaydedildi.

AFAD BÜTÇESİNDEN 1 MİLYAR 41 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Suriyeliler için AFAD bütçesinden (Acil yardım hesabından) 1 milyar 41 milyon 783 bin TL, insani yardım bağış hesabından ise 1 milyon 315 bin 598 olmak üzere toplam 1 milyar 41 milyon 783 bin TL harcama yapıldı.

SIĞINMACILAR DOKUZ KENTE YERLEŞTİRİLDİ

CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş'ın Türkiye'deki sığınmacı sayısına, bunların hangi yollardan girdiği ve yapılan harcamalara ilişkin İçişleri Bakanlığı'na sorduğu sorulara yanıt veren Bakanlık Suriyelilerin halen kaldığı geçici barınma merkezlerinin ise; Hatay Altınözü, Yayladağı, Apaydın, Gaziantep İslahiye, Karkamış, Nizip, Öncüpınar, Elbeyli, Ceylanpınar, Akçakale, Harran, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman Merkez Çadırkent, Adana Sarıçam, Mardin Midyat ve Malatya Beydağı olduğu bilgisini verdi.

Bu arada sığınmacılara yönelik çalışmaların koordinasyonu için gerçekleştirilen Suriye Koordinasyon Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığında yapıldı.

(Taraf)

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

İçişleri Bakanlığı Türkiye Suriye Eylül Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

SAMSUNLUHASAN.CAN@AYAR.COM:

KARDEŞİM ARTIK YETER HERŞEYİN BİR SINIRI VAR.BİZ GELİŞMİŞ BİR ÜLKEMİYİZ REFAH İÇİNDE YAŞAYAN VATANDAŞLARMIYIZDA BİRDE BU KADAR SURİYELİYİ BESLİYORUZ..BİZİM KARNIMIZ DOYMUYOR.GÜNDE ÜÇ BİN KİŞİ GİRİYOR DENİLİYOR..BİZ BU KADAR ADAMI SÜREKLİ YAPILAN GİZLİ ZAMLARLA DOYURUYORUZ..YAZIK DEĞİLMİ BİZE ARTIK LÜTFEN BUNA BİR SINIRLAMA GETİRİLSİN..NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN TANIMADIĞIMIZ İNSANLARI BESLİYORUZ..BAK BİZ BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYIZ..TÜRKİYEYE NEREDE İSE SURİYELİ SOSYAL YAPISI MONTE ETTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR...BU NE İŞ YA..TÜRKİYE BATAĞA SÜRÜKLENİYOR..KESİN VE NET...AMA NE HİKMETSE BU MİLLET RAHMETLİ AZİZ NESİN REKORUNA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR...

17
13
yanıtYanıtla
cenkccenk23@yahoo.com:

yorum budur.. ey arap sempatizanları okuyun.....samsunlu tebrikler.....

yanıt0
yanıt0
cenkccenk23@yahoo.com:

eeeeeeeeeeee seçiml hazırlıkları...

25
3
yanıtYanıtla
MURATfalse_man@hotmail.com:

1 milyar 41 milyon 783 bin TL harcama yapıldı.???

20
2
yanıtYanıtla
BARRİSbarris77@mynet.com:

VERDİĞİM VERĞİLERLE BU NAMUZSUZ TERÖRİSTLERİ BESLEYEN ZİHNİYETEDE YAZIKLAROLSUN BİZ BURDA ĞEÇİM SIKINTISIYLA BOĞUŞURKEN BAŞ HIRSIZ VE YUANDAŞLARI ÜLKEYİ SOMAYA DEVAM AYAKKABI KUTULARINI DOLDURMAYA DEVAM

12
5
yanıtYanıtla
mrslmursel.abdurrahman@gmail.com:

yuh be senin insanlığına. Adamlar katliamdan kaçıp geliyorlar nasıl iş bu nasıl terörist dersin nasıl kovalım dersiniz. Siz nasıl türksünüz müslümansınız nasıl insansınız. Başbakanımızdan hükümetimizden allah da razı biz de razıyız sizin gibi bencil insanların istemeyin zaten !

yanıt0
yanıt1
GELİN GELİNesraoren-@hotmail.com:

REZİL AKP HÜKÜMETİ BUNLARI KİMLİKLERDİRDİ VE TC VATANDAŞI OLARAK OY KULLANABİLİCKLER BU MÜLTECİLER.. ALLAHINIZDAN BULUN DEVRİLİN İNŞALLAH SONUNUZ OLSUN BU SANDIK İNŞALLAH

13
3
yanıtYanıtla
hataylııeylem.eylem.1993@hotmail.com:

ne 4 bin kişi yaa sadece altınözünden ortalama 15 bin sığınmacı giriyor ve türkiyenin 4 tarafına dağılıyorlar en çook istanbul ankara bursa hatay adana gibi illere yerleşiyorlar hiç biri gözetim altında değil sınır hatından elini kolunu salıyarak rahatlıkla girip çıkıyorlar bu durumdan bütün bölgemiz endişeli .............

10
2
yanıtYanıtla
arzuaysegul.46.73@hotmail.com:

gelmez olsunlar bıktık onlardan

7
4
yanıtYanıtla
sınırları kapatın bunlaraselahattin458@hotmai:

yeter la gelmesinler artık elin suriyeli arabından kürdünden bize ne onların sayesinde işsizlik,kapkaç,fuhuş,hırsızlık her tür pislikte artış oldu mevcut olanlar yetiyordu bir de habire çoğalıyorlar

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title