Haberler

Türkiye'ye Getirilen Özel Harekatçı Konsolosluk Baskınını Anlattı

Güncelleme:

Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Durmuş, IŞİD baskınını ve olayın öncesinde arkadaşının "Ağabey malum şahıslar geldi" dediğini anlattı.

Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş, konsolosluğa IŞİD baskınını anlattı. "Çıktım baktım etrafımız sarılmıştı. Durum farklıydı. 300-500 kişi filan değildi. Çok kişi vardı. Biz de verilen emri yerine getirdik. Gerekeni yaptık." diyen Durmuş, olayın öncesinde arkadaşının "Ağabey malum şahıslar geldi" dediğini ifade etti.

BABA EVİNE GELDİ

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından Irak'ın Musul kentinde rehin alındıktan sonra Türkiye'ye getirilen konsolosluk görevlilerinden özel harekatçı Ali Durmuş, Amasya'nın Merzifon ilçesinde baba evine geldi.

AİLE KURBAN KESTİ

Üzerinde Türk bayrağı asılı otomobille ilçeye bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ne gelen Durmuş'u, annesi, babası ve akrabaları karşıladı. Durmuş, annesi Ayşe, babası Mustafa ve akrabalarına sarılarak hasret giderdi. Türk bayrakları asılı baba evinin önünde adeta bayram havası yaşayan aile, oğulları sağ salim geldiği için kurban kesti, dua etti.

Özel harekatçı Ali Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hiçbir an kurtulma ümitlerini kaybetmediklerini söyledi.

"BİZİ KURTARACAKLARINI BİLİYORDUK"

"Elhamdülillah Müslüman insanlarız dedik ve aklımıza ölüm dahi gelmedi" diyen Durmuş, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman umudumuzu yitirmedik. Başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, bakanlarımıza ve devlet erkanına sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Başbakanımız bizi karşıladı, Cumhurbaşkanımız bizi davet etti. Bizimle ilgileneceklerini biliyorduk. 'Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlet, bizi burada bırakmayacaktır' dedik. Bizi kurtaracaklardı biliyorduk ama ne gün olacağını tahmin edemiyorduk."

"OĞLUM UNUMUZ BİTTİ GEL"

Durmuş, 6 Eylül'de babasını rüyasında gördüğünü, rüyasında babasının "Oğlum unumuz bitti gel' dediğini dile getirdi.

Rüyada, babasına 'ne zaman geleyim?' diye sorduğunu ve '11 Eylül'de gel' cevabını aldığını vurgulayan Durmuş, "Arkadaşlara 'ayın 11'inde babam bizi çağırıyor' dedim. Bizi rehin alanlar 11'inde geldi ve 'yarın Türkiye'ye gideceksiniz' dediler. Aksi bir durum oldu ve ayın 19'unda gelmek nasip oldu" diye konuştu.



"AĞABEY MALUM ŞAHISLAR GELDİ"

Rehin alındıkları gün nöbete gideceği sırada arkadaşının "Ağabey malum şahıslar geldi" dediğini anlatan Durmuş, "Çıktım baktım etrafımız sarılmıştı. Durum farklıydı. 300-500 kişi filan değildi. Çok kişi vardı. Biz de verilen emri yerine getirdik. Gerekeni yaptık" dedi.

"DAMATLIĞI ASTIĞIMIZ YERDEN İNDİRECEĞİZ"

Kaçırıldıkları hafta oğlunun düğününü yapacaklarını, ancak yaşananlar nedeniyle ertelediklerini belirten Durmuş, "İnternet aracılığıyla görüşüp düğün hazırlıklıklarını koordine ediyordum. Eşyalarımız almıştık. Gelince düğünü yaparız diyorduk. Her şey yolunda gidiyordu ama yine de yolunda gitti. Allah izin verirse bayramdan sonraki cumartesi damatlığı astığımız yerden indireceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZ BUGÜN DÜĞÜNÜMÜZÜ YAPIYORUZ"

Durmuş'un polis memuru olan oğlunun nişanlısı Ebru Durmuş ise kayınpederinin rehin alınmasının ardından düğünün hiçbir anlamının kalmadığını dile getirdi.

Önemli olanın babasının yanında olması olduğunu ifade eden Durmuş, "Biz zaten bugün düğünümüzü yapıyoruz. Ben babam yanımdayken başka bir şey istemiyorum. En son onunla 9 Haziran'da görüşmüş ve gelinliğimi diktirdiğimi söylemiştim. Orada olsa bile her şeyimle ilgilendi. Yanımda olduğu için çok mutluyum" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Durmuş Musul Irak Işid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (30)

LAZİSTAN:

Yemin ederim seni köyüme muhtar yapmam. Bir kere siz bilerek ve isteyerek onlara rehin oldunuz. Kahramanlık masallarını geç geçç. . türkiyedeki insanları kandırabilriisniz ama dünya alem sizle dalga geçiyor. Koskocaman CIA kendi adamlarını kurtaramadı siz mi kurtaracaksınız. Gidin kahramanlığınızı kedilere anlattın :))) fasa fisoo

39
29
yanıtYanıtla
kara ali:

ulan oglum neyi begenmiyorsunuz? Bunlar sizlersiniz bunlar baskada sen gökdenmi düstün aha nasil bir millet oldugunuz gördügün gibidir baskada degil.

yanıt0
yanıt0
LAZİSTAN:

Doğrular neden zorunuza gidiyor moğol kökenli vatandaşalrımız?

yanıt0
yanıt0
acgozunukocum:

battimi lazistan yeni turkiye hosuna gitmiyor belli senin baban ya gumrukte yada askeriyedeydi kesin :))))

yanıt0
yanıt0
Amedi:

Durum farklıydı. 300-500 kişi filan değildi. Ben diyem 100 bin sende 1 milyon :) Ulan Musuldan 500 bin insan kaçtı siz ne bekliyordunuz orda. Siz ancak burda ki malum şahısları kandırın Koyunları onlarda mee lesin

40
18
yanıtYanıtla
Barbar neco:

Bunlar ne Kürtleri ? Zaza mi ? Bu tipe bak? Siz adamsanız memleket de adam kalmam-is ya?

9
36
yanıtYanıtla
cumhur:

utan be adam ne olmus tipine Allahin yaratigi hersey guzeldir ,

yanıt0
yanıt0
ALİ:

la barbar tipinde ne var suk suk akıllı ol aklını almasınlar !!!

yanıt0
yanıt0
Furkan:

Yuh size

12
17
yanıtYanıtla
AsilTürk:

Sizin eliniz armut mu topluyordu, ne yaptınız baskın anında, şimdi kahramanmış gibi hareketler yapmayın, ayıp be insan biraz utanır. Madem direniş göstermeyecektiniz devlet sizi oraya neden gönderdi. Devlet sizi oraya kukla diye mi gönderdi. Korumalığını yaptığınız yer Türkiye Cumhuriyetinin konsolosluk binası.

9
12
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title