Haberler

"Türkiye ve Dünya Gündemine Bakışlar" Konferansı

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Öz: "Türk Ocağı çok güncel gibi görünen bazı meseleler üzerinde konuşurken aslında, temel bir felsefeden hareket ediyor, o da milletin birliği ve devletimizin bekası problemidir"

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, "Türk Ocağı çok güncel gibi görünen bazı meseleler üzerinde konuşurken aslında, temel bir felsefeden hareket ediyor, o da milletin birliği ve devletimizin bekası problemidir" dedi.

Samsun Türk Ocakları Dr. Fethi Tevetoğlu Konferans Salonunda düzenlenen "Türkiye ve Dünya Gündemine Bakışlar" konferansında konuşan Prof. Dr. Öz, Türk Ocakları'nın güncele çok boğulmadan, güncelin içinde kaybolmadan, hem geçmişin derinliğine hem de geleceğe bakma gibi bir misyonu olduğunu belirtti.

Türk Ocakları'nın bir "milli tefekkür merkezi" olduğunu vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

"Milli düşüncenin ve milletin yükselmesi için fedakar bir gençlik tarafından 1912 yılında, büyüklerine başvurmak suretiyle kurulmuş bir milllet mektebidir. O bakımdan Türk Ocağı ufka bakmalıdır. Bugün içinde yaşadığmız problemler çok ciddi problemler olduğundan biz aslında günceli değerlendirirken de hem tarihin derinliğine bakacağız hem de oradan ufkumuza bakacağız. Türk milletinin geleceğini, istikbalini, anlamaya, ona dönük fikirlerimizi ortaya koymaya çalışacağız. Demek ki burada bir çelişki yok. Türk Ocağı çok güncel gibi görünen bazı meseleler üzerinde konuşurken aslında, temel bir felsefeden hareket ediyor, o da milletin birliği ve devletimizin bekası problemidir. Bazılarına bu biraz hüsnükuruntu gibi gelebilir ama bu topraklarda her zaman için birlik ve beka meselesi önemli bir problem olmuştur."

Türk Ocakları'nın siyaset karşısındaki duruşunun çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade eden Öz, şunları kaydetti:

"Biz her zaman Türk Ocağı'nın gündelik siyasetin dışında, milletin meseleleriyle ilgilenen, siyasi partilere eşit mesafede duran, siyaset üstü bir fikir mektebi olarak görüyoruz. Bunu tespit ettikten sonra Türk Ocağı'nın ülkenin temel meseleleriyle ilgli, dünyanın ve İslam aleminin meseleleriyle ilgili çözümler üretmesi siyasetin de alanına giriyor ama bu bir yüksek siyasettir. Dünya sistemi 1990'lardan bu yana çok köklü bir dönüşüm sürecinden geçiyor. İçe kapanmacı yani kendi kendine yeten dünya ile ilişkisini kesmiş, savunmacı bir pozisyondan, evrensel ufku zamanın ruhuna uygun bir şekilde yeniden inşa etmek durumuna geçmelidir."

Konferansa, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Aydın, MHP İlkadım İlçe Başkanı Köksal Şimşek ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title