Haberler

Türkiye ve AB Arasındaki Geri Kabul Anlaşması Yürürlüğe Girdi

AB İçişleri Komiseri Malmström: "Anlaşmanın yürürlüğe girmesi vize serbestisi perspektifinde önemli bir ilerleme"

Türkiye ve AB arasında 16 Aralık 2013'te imzalanan Geri Kabul Anlaşması yürürlüğe girdi.

İçişlerinden sorumlu AB Komiseri Cecilia Malmström, TBMM, Avrupa Parlamentosu ve AB üyelerinin onayladığı anlaşmanın yürürlüğe girmesini memnuniyetle karşılayarak bunun "vize muafiyeti perspektifinde önemli bir gelişme olduğunu" belirtti.

Malmström, yazılı açıklamasında, "Anlaşmanın tam ve etkin uygulanması Türkiye ile vize muafiyeti yol haritasındaki şartlardan biri. Bu nedenle anlaşmanın yürürlüğe girmesi vize serbestisi perspektifinde önemli bir ilerlemeye tekabül ediyor" ifadesini kullandı.

Geri Kabul Anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle yasa dışı yollarla Türkiye üzerinden AB topraklarına giren göçmenlerin, 3 yıllık geçiş sürecinin ardından geri iadesi öngörülüyor. AB'de yasal ikameti olmayan Türk vatandaşlarının iadesi için ise geçiş dönemi söz konusu değil.

Türkiye, Geri Kabul Anlaşmasının geçiş döneminin ardından üçüncü ülke vatandaşlarını kapsayacak şekilde yürürlüğe girmesine eşzamanlı olarak, Türk vatandaşlarına vize muafiyetinin başlatılmasını bekliyor. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title