Haberler

Türkiye Uzay Ajansı İçin Çalışmalar Tamam

Güncelleme:

Bakan Arslan, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Türkiye Uzay Ajansı Kanun Taslağı yeni yasama yılında Meclis'e sevk edilecek" dedi.

Bakan Arslan yaptığı açıklamada, Türkiye Uzay Ajansının kurulması yönünde ciddi bir irade olduğuna dikkati çekti. Başbakan Binali Yıldırım'ın da bakanlığı döneminde eylem planında yer almasını sağladığı konunun, 65. Hükümet'in eylem planında da bulunduğunu vurgulayan Arslan, Türkiye Uzay Ajansının kurulması görevinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına verildiğini anımsattı. Arslan, bakanlık olarak bu konuda her türlü hazırlığın yapıldığını söyledi.

"ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI"

Bakanlığına bağlı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğünce çalışmaların tamamlandığını dile getiren Arslan, "Türkiye Uzay Ajansının kurulması ve uzaya yönelik faaliyetlerin düzenlenmesi hakkında Kanun Tasarısı Taslağı tamamlanarak, Bakanlıkların ve çeşitli kurum ve kuruluşların görüşleri alındı. Meclis'e sevk edilecek aşamaya getirdik." diye konuştu.

"YENİ YASAMA YILINDA MECLİS'E SEVK EDİLECEK"

Türkiye Uzay Ajansı Kanun Taslağı'nın yeni yasama yılında Meclis'e sevk edileceğini bildiren Arslan, "Başbakanımızın, bakanlığı döneminde başlattığı ve çok önem verdiği bu projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Uzay Ajansının kurulması ile Türkiye, uzay teknolojileri alanında çok daha hızlı yol alacak. Çeşitli kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin koordinasyonunu sağlamak amacıyla Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın başkanlığında ilgili bakanların da dahil olduğu Uzay Stratejileri Yüksek Kurulu oluşturulacak. Böylece Türkiye'nin uzay alanındaki mevcut altyapı ve yetenekleri hızla geliştirilecek." ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK ÜLKE İLE İŞ BİRLİĞİ İÇEİSİNDEYİZ"

Uzay konusunda uluslararası iş birliklerine de çok önem verdiklerine dikkati çeken Arslan, Bakanlığının koordine ettiği bir heyetle mayıs ayı içinde Alman Uzay Ajansı ile iş birliğini geliştirme yönünde görüşmeler yapıldığını, Japon Uzay ve Havacılık Ajansı ile de çok yararlı iş birliği programlarını geliştirdiklerini söyledi.

"ORTAK DENEYLER YAPILMASI PROTOKOLÜ 8 EYLÜL'DE İMZALANDI"

Bakan Arslan, bu kapsamda Uluslararası Uzay İstasyonunda ortak deneyler yapılması hususunda iş birliği protokolünün 8 Eylül'de imzalandığını anımsatarak, "Aynı şekilde bir deneysel uydumuzu yine Japonya ile iş birliği çerçevesinde 2017 yılı başlarında Uluslararası Uzay İstasyonundan dünya yörüngesine bırakacağız." diye konuştu.

"ÖNEMLİ HAVACILIK VE UZAY AJANSLARI İNCELENDİ"

Amerika Havacılık ve Uzay İdaresi (NASA), Japonya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Ajansı (JAXA), Almanya Havacılık ve Uzay Araştırmaları Merkezi (DLR), Fransa Uzay Araştırmaları Merkezi (CNES) olmak üzere çeşitli ülkelerin havacılık ve uzay ajanslarının incelediğine dikkati çeken Arslan, çeşitli ülkelerin temel uzay kanunları ve temel uzay politikalarına ilişkin metinlerin incelendiğini ve kanun taslağı çalışmalarında bu dokümanlardan istifade edildiğini belirtti.

"AR-GE DESTEK SÜRECİNİ BAŞLATTIK"

Bakan Arslan, Bakanlığı bünyesinde havacılık ve uzay teknolojileri ve elektronik haberleşme alanlarında Ar-Ge destek sürecini başlattıklarını ve yıl sonuna kadar değerlendirmeleri tamamlamayı hedeflediklerini ifade ederek, "Ar-Ge destek uygulamasıyla havacılık ve uzay teknolojileri konusunda çok önemli atılımlara imza atacağız. Söz konusu destek programı çerçevesinde sektör ve üniversitelerle işbirliği içinde milli uçak motoru geliştirme projeleri dahil olmak üzere havacılık ve uzay teknolojilerinde büyük atılım başlatacak çalışmalar için destek sürecini başlatıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Binali Yıldırım Japonya Türkiye Teknoloji Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title