Haberler

Türkiye Üreterek Büyümelidir"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç: "Ekonominin dengeleri olumsuz sinyaller verdiği gibi, piyasalardaki durgunluk sosyal huzursuzluğa dönüşüyor"

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, ekonomide kırmızı alarmın çalmaya başladığını iddia ederek, Türkiye'nin üreterek büyümesi gerektiğini söyledi.

Kılıç, partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Yüzde 2.1 ile beklentilerin altında kalan ikinci çeyrek büyüme verilerinin işlerin kötü gittiğinin göstergesi olduğunu savunan Kılıç, enflasyonun yüzde 10'lara yaklaştığını, meyve ve sebze fiyatlarındaki artışın yüzde 50'nin üzerinde olduğunu söyledi.

Ekonomide verilerin olumsuz sinyaller verdiğini öne süren Şerafettin Kılıç, "Ekonominin dengeleri olumsuz sinyaller verdiği gibi, piyasalardaki durgunluk sosyal huzursuzluğa dönüşüyor. İşsizlik en büyük problem olarak gündemi işgal ederken, çalışanlar yüzde 10'a yaklaşan enflasyon oranın altında zam aldıkları için gerileyen alım gücüyle yaşam mücadelesi veriyor. Türkiye üreterek büyümelidir" dedi.

Ekonominin yapısal sorunlarının ertelenmeye tahammülü olmadığını kaydeden Kılıç, şunları söyledi:

"Cari açığın yüksek seyretmesi, ekonominin borç ödemek ve büyümek için dış kaynak ihtiyacının daha da artacak olması, sorgulanması gereken konulardır. Ekonominin yaşadığı yapısal sorunlar; dış ticaret açığı, cari açık, artan dış borçlar, işsizlik, istikrarsız büyümedir. Ekonomide yaşanan bu olumsuzluklar, ancak köklü önlemlerle çözülebilir." - İzmir

Kaynak: AA / Politika

Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title