Haberler

Türkiye Turizmde Yükselişini Sürdürüyor

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı ağustos ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 arttı.

Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı ağustos ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 arttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan geçici verilerle hazırlanan "Giriş-Çıkış Yapan Ziyaretçiler, Yabancı ve Vatandaşlar" çalışmasına göre, Türkiye'yi ağustos ayında ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,08 artışla 5 milyon 296 bin 323 kişiye ulaştı.

Ağustosta Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler sırasıyla Almanya yüzde 15,29 ile birinci, Rusya Federasyonu yüzde 14,66 ile ikinci, İngiltere yüzde 8,22 ile üçüncü oldu. İngiltere'yi ise Gürcistan ve İran izledi.

Öte yandan ağustosta yabancı ziyaretçilerin en fazla giriş yaptığı sınır kapılarının bağlı olduğu iller sıralamasında Antalya yüzde 36,93 ile Antalya ilk, yüzde 24,39 ile İstanbul ikinci, yüzde 12,18 ile Muğla üçüncü sırada yer aldı.

Ocak-ağustos döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı ise geçen yılın 8 aylık dönemine göre yüzde 6,89 artışla 25 milyon 749 bin 63 kişiye yükseldi. Yine bu dönemde, en fazla yabancı ziyaretçi Rusya Federasyonu'ndan geldi. Rusya 13,62 turist ile birinci, Almanya yüzde 13,38 ile ikinci, İngiltere yüzde 7,07 ile üçüncü sırada yer aldı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title