Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tepki yürüyüşü

Yürüyüşten detaylar

Grubun slogan atması

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar'ın konuşması Türkiye teröre karşı tek vücut

Saldırı, Giresun üniversitesi tarafından kınandı

GİRESUN - Ankara'da yaşanan terör saldırısına, üniversiteler tarafından tepki gösterildi.

Giresun Üniversitesi Güre Yerleşkesi Kafkas İslam Ordusu Meydanı'nda toplanan akademisyenler, öğrenciler ve personel, slogan atıp yürüyüş yaparak teröre tepki gösterdi.

Yerleşkedeki yürüyüş, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, yürüyüş öncesi yaptığı konuşmada, dün hain ve alçakça ellerin, bomba düzeneklerini ateşleyip milletin dirliğini ve birliğini hedef aldığını söyledi.

Resmi verilere göre 37 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Attar, "Yüreğimiz yanmış, gözümüzden yaş yerine kan akmıştır ancak ruhu kara, emelleri kara bu teröristlerin ülkemizin bugününü ve geleceğini karartmaya gücü yetmeyecektir" dedi.

Attar, saldırı sonrasını fırsat bilerek hükümete istifa çağrıları yapanların, devleti zayıflatmak ve çaresiz göstermek isteyenlerin ihanet içinde olduğunu da vurguladı.

Ankara'da 17 Şubat'taki terör saldırısıyla da sadece Türkiye'nin değil kardeş Azerbaycan'ın da vurulmak istendiğini anlatan Attar, "Cumhurbaşkanımızın Bakü ziyareti sabote edilmek istenmiştir. Ertelenen ve yarın gerçekleşmesi planlanan ziyaretten 2 gün önce yine aynı karanlık eller harekete geçti. Bu eller kimindir, Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerin elleridir" diye konuştu.

Üzerinde şehitlerin kanı, her karışında ataların emaneti bulunan bu coğrafyada, terör örgütlerinin yeri olmayacağını belirten Attar, "Bu millet yüce gönüllüdür ancak düşmanlıklara cevap vermekte pek fedakar, pek cesur evlatlara sahiptir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Giresun Üniversitesi Aygün Attar Türkiye Politika Güncel Haberler

title