Haberler

Türkiye Teröre Karşı Tek Vücut

Samsun'da çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Samsun'da çeşitli sendika ve sivil toplum örgütleri Ankara'daki terör saldırısını protesto etti.

Ulugazi Mahallesi İstiklal Caddesi'ndeki Süleymaniye geçidinde bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Samsun Dönem Sözcüsü İsmail Yavuz, Ankara'da meydana gelen katliamı lanetlediklerini söyledi.

Türkiye'nin tarihinde olmadığı kadar zor bir dönemden geçtiğini belirten Yavuz, son bir yıl içinde yaşanan katliamların herkesi derinden yaraladığını ifade ederek, "Ankara'da yaşanan katliamı lanetliyoruz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ülkemizde son bir yıl içinde yaşanan katliamlar hepimizi derinden yaralıyor. Ülkemizin tarihine bir karanlık sayfa daha eklendi" dedi.

Saldırıyla ilgili gerçeklerin tüm açıklığıyla ortaya çıkarılması gerektiğini vurgulayan Yavuz, şöyle konuştu:

"Geçmişte yaşanan benzer saldırı ve katliamlar dikkate alındığında bu saldırının neden, nasıl ve kimler tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin bilgiler kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Saldırının arkasındaki güçler ve bu saldırıya neden olanlar hesap vermelidir. Ülkemizde ve Orta Doğu'da yaşanılan süreçler ülkemizi gün geçtikçe Orta Doğu bataklığına çekmektedir. Ülkemizin meydanlarında özgürce gezebilmek ve kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz."

Açıklamanın ardından sloganlar atan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Yavuz Türkiye Samsun Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title