Haberler

Türkiye Tekvandoda Avrupa Şampiyonu

6. Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın son gününde bayanlar 73 kiloda Nafia Kuş altın, erkekler 87 kiloda ise Mehmet Korucu bronz madalya kazandı. Türkiye, bayanlarda takım halinde Avrupa şampiyonu olurken, genel sıralamada ise ikinci sırayı elde etti.

Romanya'nın başkenti Bükreş'de düzenlenen ve 40 ülkeden 290 sporcunun katıldığı Avrupa Ümitler Tekvando Şampiyonası'nın son gününde 4 Türk sporcu tatamiye çıktı. Milli sporcu Nafia Kuş altın, Mehmet Korucu bronz madalyanın sahibi oldu. Türkiye, böylelikle şampiyonayı 3 altın ve 4 bronz madalya ile tamamladı. Bayanlarda 3 altın ve 2 bronz madalya kazanan Türkiye, ülkeler sıralamasında zirveye çıkarken, genel sıralamada da ikinci olmayı başardı.

Bayanlar 73 kiloda tatamiye çıkan Nafia Kuş, ilk turda Yunanistan'dan Maria Moisidou'yu 13-0, çeyrek finalde Rusya'dan Alina Ikaeva'yı 1-0 ve yarı finalde Almanya'dan Yanna Scheider'i 10-1 yenerek finale yükseldi. Finalde Sırbistan'dan Ana Bajic'i 1-0 mağlup eden Nafia Kuş, Avrupa şampiyonu oldu.

Erkekler 87 kiloda mücadele eden Mehmet Korucu, ilk turda Polonya'dan Wiktor Komorowski'yi 6-2, çeyrek finalde İspanya'dan Pablo Eiras Fernandez'i 12-9 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rusya'dan Oleg Krillov'a mağlup olan Mehmet Korucu, bronz madalyanın sahibi oldu.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN KUTLAMA

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Avrupa şampiyonu olan Nafia Kuş ile Avrupa üçüncüsü olan Mehmet Korucu'yu kutladı. Başkan Şahin, "Ümitler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nı 3'ü altın olmak üzere 7 madalya ile tamamladık. Bayanlarda takım halinde Avrupa şampiyonu olurken, genel klasmanda ikinci sırayı elde ettik. Türk tekvandosu istikrarlı bir şekilde başarılarını sürdürmektedir. Elde ettiğimiz başarıyı tüm Türk halkına armağan ediyoruz. Elde edilen başarıda başta teknik direktörümüz Ali Şahin olmak üzere tüm tebrik ekibi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Son gün mücadele eden diğer sporcularımızdan bayanlar +73 kiloda Öznur Başarır çeyrek finalde erkekler +87 kiloda Kaan Kılıç ise ilk turda şampiyonaya veda etti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Romanya Türkiye Bükreş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title