Haberler

'Suriyelilere Yardım Etmeli miyiz' Araştırmasından Çarpıcı Sonuçlar

Güncelleme:

Türkiye, 'Suriyelilere yardım etmeli mi' araştırmasına katılanların yüzde 52.2'si; 'Türkiye yardım etmek zorunda' dedi.

Optimar Araştırma ve Danışmanlık, 'Suriye'de devam eden savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmacı olarak kabul edilmelerine ilişkin kanaatleri' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Optimar Araştırma ve Danışmanlık, 'Suriye'de devam eden savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmacı olarak kabul edilmelerine ilişkin kanaatleri' araştırmasının sonuçlarını açıkladı. 4 yıldır devam eden iç savaşla mücadele eden Suriyelilerin dramına bir de IŞİD terörü eklenince, çareyi topraklarını terk ederek Türkiye'ye sığınmakta buluyor. Sınır illerimizin yanısıra Türkiye'nin büyükşehirlerine akın eden Suriyeliler, Türkiye gündemindeki en önemli konularından biri haline geldi. Başta siyasi hareketlilikler ve güncel gelişmelerin halk üzerindeki etkileri konusunda yaptığı araştırmalardaki doğru ve gerçekçi tahminleri ile bilinen Optimar Araştırma ve Danışmanlık, "Türkiye'ye sığınan Suriyeliler" konusunu masaya yatırdı.

3000 KİŞİYE SORULDU

Adana, Hatay, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa'nın yanısıra, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirde yaşayan 3000 kişi ile yapılan çalışmada 18 ve 55 yaş arasında, büyük çoğunluğu lise ve üniversite mezunu olan erkek ve kadınlara, "Suriye'de devam eden savaştan kaçan Suriyelilerin Türkiye'ye sığınmacı olarak kabul edilmelerine ilişkin kanaatleri" soruldu.

TÜRKİYE YARDIM ETMEK ZORUNDA

Görüş bildirenlerin toplamda yüzde 51.2'si "Suriyeli sığınmacıların Türkiye'ye kabul edilmesi, ülkemizin tarihinden, coğrafyasından kaynaklanan bir zorunluluktur" derken, yüzde 40.4'ü buna katılmadığını ifade etti, yüzde 8.5'i de çekimser kaldı.

Araştırmada en dikkat çeken bulgu ise Suriyeli sığınmacılarla doğrudan sıcak temas halinde bulunan, Adana, Hatay, Gaziantep, Mardin ve Şanlıurfa halkının yüzde 47.5'inin bu zorunluluğa inanmadığı, yüzde 44.7'sinin Türkiye'nin yardım etmek zorunda olduğunu düşünmesi oldu. Buna karşın bölge dışındaki illerde yaşayanların yüzde 52.4'ü ise bu durumu zorunluluk olarak nitelendirirken, yüzde 39.1'i de, böyle bir zorunluluğumuz yoktur dedi.

'YARDIM EDİLMELİ' DİYENLERİN YÜZDE 59.9'U AK PARTİLİ

Optimar, görüş bildiren kişilerin siyasi görüşlerine göre de bir çalışma yaptı. Buna göre Türkiye'yi yardım etmek zorunda görenlerin yüzde 59.9'u AK Parti, yüzde 44.3'ü MHP, yüzde 41.4'ü CHP, yüzde 77.7'si BDP/HDP seçmeni olması dikkat çekti. Öte yandan Türkiye'nin yardım etmek zorunda olmadığını düşünenlerin yüzde 32.2'si AK Parti, yüzde 50.9'u CHP, yüzde 49'u MHP ve yüzde 17.1'i ise BDP/HDP seçmeni oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ak Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

ceyhanli:

kurtden araptan dost olmaz gonderin ulkeleri icin savassinlar bize ne onlar yuzunden issizlik artacak akp sen kendi ulkeni duzeltin suriye ye geldi tabi sira

30
8
yanıtYanıtla
bir harfmobilWeb@haberler.com:

YARDIM EDILIR TOPLARSIN KAMPA CIKISI OLMAZ ORDA BAKARSIN IKI MILYONA ABD BILE BAKAMAZ ULKE DIYGUSALLIKLA YONETILMEZ KENDI ICIMIZ KARISIK INSANLAR AC KAMU DUZENI YOK BIRDE BUNLAR GELDI BIRSENE SONRA TURIST GELMEZ HIRSIZLIK GASP CINAYET OYLE COGALACAKKI CEZAEVLERI ALMAYACAK BU YANLISTI SINIR ACILMAYACSKTI AMAC TURK NUFUSUNU AZINLIK HALINE GETIRMEK

25
1
yanıtYanıtla
sirnak..mobilWeb@haberler.com:

Keske onlara yardim edecegimize, ulkelerini karistirip kendimize muhtac etmeseydik.

20
6
yanıtYanıtla
hatayyymobilWeb@haberler.com:

Suriyeli muriyeli istemiyoruuuz

21
2
yanıtYanıtla
YavuzMobil-IOS:

Herşey bitti bi Suriyeli kaldı hertaraf dilenci kaynıyor böyle yardım mı olur topla bir yere koy Türkiye'nin her tarafına yaydılar neden yarın bir gün oy toplayacaklar... TÜRK vatandaşıysan 2'nci sınıf insansın oğlum bu devirde anlayın artık...

14
7
yanıtYanıtla
VatanMobil-IOS:

Bunlar kendi vatanına vatandaş olsa ölümüne direnir toprağını kanla sulardı. Burda gelip artistlik yapiyolar.

15
2
yanıtYanıtla
SERHAT AKTAŞ:

YÜZDE 52 MÜSLÜMANDIR, KALANI GAVUR . TABİİKİ YARDIM EDECEĞİZ. MÜSLÜMAN MÜSLÜMANIN KARDEŞİDİR.

7
10
yanıtYanıtla
şahin:

savaştan kaçan insanlara kapıyı kapatmak insanlığa sığmaz. tek hata bunların türkiye içine yayılmasına izin verilmesi

11
6
yanıtYanıtla
veli:

ne zorunluluğum var. . . defolup gitsinler. . . bizdeki garibanlar yetiyor.

14
2
yanıtYanıtla
??:

Türkiye''yi yardım etmek zorunda görenlerin yüzde 59. 9''u Ak Parti, yüzde 44. 3''ü MHP, yüzde 41. 4''ü CHP, yüzde 77. 7''si BDP/HDP seçmeni olması dikkat çekti. arkadaşlar şu cümleyi biri açıklarsa çok sevinirim. birşey anlamadım. yüzde 223. 3 gibi bir rakam çıkıyor ortaya.

13
1
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title