Haberler

Türkiye-Suriye İşbirliği İlk Meyvesini Verdi

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı Çerçevesinde Hayata Geçirilen Kilis Şehir İçi Sinyalizasyon Sisteminin Temeli, Türk ve Suriyeli Yetkililerin Katılımı ile Atıldı.

Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı çerçevesinde hayata geçirilen Kilis şehir içi sinyalizasyon sisteminin temeli, Türk ve Suriyeli yetkililerin katılımı ile atıldı.

Kilis Belediyesi tarafından Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında hazırlanan sinyalizasyon projesinin temel atma törenine; Kilis Valisi Nevzat Turhan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Halep Vali Vekili Abdulkader Jazmati, Türk ve Suriyeli yetkililer katıldı.

Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı kapsamında belediye tarafından hazırlanan projenin ihalesinin yapıldığını belirterek, '545 bin YTL'ye ihalesini yaptık. Kilis şehir içi sinyalizasyon projesi 2 ay gibi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek. Bilindiği üzere Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ile Suriye Devlet Planlama Teşkilatı'nın katkıları ile Türkiye-Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programı işbirliğini yürütüyoruz. İlk etapta oluşturulan fona her iki ülke de 10'ar milyon dolar aktardı. 10 milyon dolardan Kilis ve Gaziantep tarafından hazırlanacak projeler kapsamında yararlanılıyor. Diğer 10 milyon dolar da Halep Valiliği'nin organizatörlüğünde hazırlanan projelere ödeniyor. Projeyi hazırlayan kuruluşlar da yüzde 10'luk katkı sağlıyor. Kilis, Gaziantep ve Halep bu projelerin hayata geçmesinden mutludur' dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Halep Vali Vekili Abdulkader Jazmati ve Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, Kilis şehir içi sinyalizasyon sisteminin temeline ilk harcı koydu. Kilis Belediye Başkanı Mehmet Abdi Bulut, daha sonra Türk ve Suriyeli yetkililer onuruna Söğütlüdere Göl Gazinosu'nda bir öğle yemeği verdi. Suriyeli heyet, daha sonra Gaziantep'e hareket etti.

(MAD-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title