Haberler

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Obruk: "İzmit'te Düzenlenecek Şampiyona Korsandır"

"türk Milli Takımı Orada Bulunmayacaktır"

"TÜRK MİLLİ TAKIMI ORADA BULUNMAYACAKTIR"

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk, İzmit Belediyesi'nin Uluslararası Su Kayağı Federasyonu ile birlikte 16-19 Eylül tarihlerinde "Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası 2010" adı

altında düzenleyeceğini duyurduğu faaliyetin, federasyon faaliyet programı ve izni dışında gerçekleştirilen korsan bir organizasyon olduğunu açıkladı.

Federasyonun Kadıköy'deki ofisinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Obruk, Gölkay Park Su Kayağı Tesisleri'nin yapımından sonra belediyenin kendisini davet ettiğini ve bu sayede tesisleri gezdiğini belirterek, "Yapılacak organizasyonlarda mutlaka ülke federasyonuyla temas halinde olmaları gerektiği konusunda kendilerini uyardım. Bize haber verilmeden, uluslararası federasyonla protokollerin yapıldığını basından öğrendik. Yakın zamanda da uluslararası federasyondan, organizasyon için davet aldık. Buna 'Bizim ülkemizde bize haber vermeden yaptığınız bir organizasyona bizi davet edemezsiniz' şeklinde ifadelerle sert bir yanıt verdik. İzmit Belediyesi'ne bu faaliyete onay vermeyeceğimizi bildirdik. Defalarca uyarmamıza rağmen hala bu usulsüz faaliyeti yapmakta direniyorlar. Bu, korsan bir şampiyonadır. Bir şeyin korsanı, izinsiz ve kaçak yapılanıdır. Bu da izinsiz yapılan bir faaliyettir. Türk Milli Takımı orada olmayacaktır. Nasıl bir Avrupa ve dünya şampiyonasıdır ki benim milli takımım orada bulunmayacak? Merak ediyorum, katılacak sporcular, milli takım sporcusu diye federasyonlarından onaylı bir belgeyle gelecekler mi?" diye konuştu.

Obruk, federasyonun yıllık faaliyet programında Antalya'da 16-17 Ekim tarihlerinde milli takımın seçileceği Türkiye Şampiyonası organizasyonu bulunduğunu ifade ederek, "Yapılan faaliyet ilanlarda Avrupa Şampiyonası, Dünya Şampiyonası veya Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası şeklinde karma karışık isimlerle deklare ediliyor. Bunların hepsi aldatmacıdır. Oraya gelecek olan yabancı sporcuların hiçbirisi ülkelerinin milli takımlarında değildir. Para ödeyen herkes katılabilir. Türk Milli Takımı katılmayacaktır. Belediyenin astığı ilanlarda federasyonumuzun logosu vardır. Bu da hukuki bir suçtur. Gerekli hukuki işlemleri başlatacağız" dedi.

Geçen yıl, Bursa Osmangazi Belediyesi'nin aynı şekilde Uluslararası Su Kayağı Federasyonu ile birlikte düzenlediği organizasyon nedeniyle disiplin kurulu tarafından cezalandırıldığını aktaran Obruk, belediyelerin bu organizasyonlar için gereğinden çok paralar harcadığını ifade etti.

Türk organizasyon firmalarının verdiği fiyatlardan çok yüksek astronomik rakamlarla faaliyet yapıldığını bildiren Obruk, "Osmangazi Belediyesi'ne teklif edilen rakam 300 bin avroymuş ama 250 bin avroya anlaşmışlar. Bu organizasyonları Türk organizasyon firmaları 40-45 bin liraya yapmaktadır. Bu paralara yazık oluyor. Astronomik ücretler ödüyorlar. "12 Dev Adam" Dünya 2.'si oldu. Düşünebiliyor musunuz, şampiyonanın basketbol federasyonunun bilgisi olmadan Türkiye'de düzenlendiğini. Böyle bir şey dünyada yok" ifadelerini kullandı.

Uluslararası organizasyon şirketinden federasyona 20 bin Euro katkıda bulunmalarını istediklerini, daha sonra bu istekten vazgeçtiklerini, sadece federasyonla temasa geçmeleri gerektiğini bildirdiklerini

anlatan Obruk, "Federasyonlarımız özerkleştikten sonra devletin verdiği sınırlı bütçeler var. Federasyonumuz yıllık 200 bin lira ödenek almaktadır. Faaliyet gelirleriyle bunu takviye ederek bütçesini yürütmektedir. 300 bin Euroların döndüğü bir organizasyonda, yönetim kurulu kararımızla uluslararası organizasyon şirketinden federasyonumuza 20 bin Euro katkıda bulunmalarını istedik. Biz bunu bir anlamda devlet adına, Türk sporu adına istedik. Sonra bu isteğimizden vazgeçtik sadece milli federasyonla temasa geçmeleri gerektiğini aktardık. Herhangi bir para talebimiz yok" diye konuştu.

Uluslararası federasyonun memurlarından birisinin kendisine hitaben yazdığı bir yazıda, organizasyona gitmesi halinde sporculardan alınacak ücretlerin yüzde 50'sini federasyona vereceklerini ifade ettiğini kaydeden Obruk, "Yazı Sayın Obruk diye başlıyor ama federasyon başkanı olduğum ifade edilmiyor.

Ne sıfatla yazdığı belli değil. Bu yazıyı İzmit Belediyesi ile protokol imzalarken bana gönderilmesi için orada bırakmış. Bana da oradan posta ile yollandı" dedi.

Obruk, federasyon hukuk kurulu toplantısından, uluslararası federasyon hakkında Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuru kararının çıkabileceğini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title