Haberler

Türkiye Su Kıtlığı Çekecek Ülkeler Arasında

Güncelleme:

Dünya Kaynakları Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırmada, Türkiye 2040 yılında ciddi anlamda su kıtlığı çekecek 33 ülke arasında 27. sırada gösterildi.

Dünya Kaynakları Enstitüsü (World Resources İnstitute WRI) tarafından yapılan bir araştırmada Türkiye 2040 yılında ciddi anlamda su kıtlığı çekecek ülkeler arasında gösterildi. WRI tarafından 167 ülkenin su kullanımı, aldığı yağış miktarı, iklim değişikliği ve nüfus artışı gibi değerleri göz önünde bulundurarak yapılan değerlendirmeye göre, yakın gelecekte 33 ülkede ciddi su sıkıntısı baş gösterecek.

WRI'e göre su kıtlığı, 2040 yılındaki su ihtiyacı, mevcut kaynakları yüzde 80 oranında aşacak yerlerde yaşanacak.

TÜRKİYE 27. SIRADA

Yapılan değerlendirmelere göre, yoğun su sıkıntısı yaşanacağı belirtilen ülkeler arasında Türkiye de var. Türkiye, 2040 yılına gelindiğinde dünyada ciddi su sıkıntısı yaşayacak 33 ülke arasında 27.sırada bulunuyor.

SU KITLIĞI YAŞANACAĞI ÖNGÖRÜLEN ÜLKELER ARASINDA

1. Bahreyn

2. Kuveyt

3. Katar

4. San Marino

5. Singapur

6. Birleşik Arap Emirlikleri

7. Filistin

8. İsrail

9. Suudi Arabistan

10. Umman

11. Lübnan

12. Kırgızistan

13. İran

14. Ürdün

15. Libya

16. Yemen

17. Makedonya

18. Azerbaycan

19. Fas

20. Kazakistan

21. Irak

22. Ermenistan

23. Pakistan

24. Şili

25. Suriye

26. Türkmenistan

27. Türkiye

28. Yunanistan

29. Özbekistan

30. Cezayir

31. Afganistan

32. İspanya

33. Tunus

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

DIN irkcisi:

Bes Million suriyeli doldu bes daha doldurup Tayyip nufusu hizli artiriyorya su gitligi normal kime yetecek

4
1
yanıtYanıtla
SIYIRMIŞ ADAM:

DENİZ SUYUNDAN İÇME SUYU, TATLI SU YAPMA TEKNOLOJİK ALTYAPISINA BAŞLASIN ŞİMDİDEN TÜRKİYE. . MARMARA''DA EGE''YE KARADENİZE AKDENİZE 4 BÜYÜK ÜS KURULSUN. . BİYOLOJİK ARITMA TEKNOLOJİSİ VAR BU ZAMANDA , AYRICA HAVADAN SU ELDE EDEN DEPOLAR DA İNŞA EDİLSİN, İKLİM DE BOZULUR O ZAMAN DİMİ :))AYRICA DEV BİR SUNİ GÖL YAPILSIN , DİBİ SUYU SIZDIRMAYAN, FULL DENİZ SUYUNU ARITIP GÖLE BASAK, SUSSUZ KALMAYIZ İNŞAALLAH. .

4
0
yanıtYanıtla
Adam gibiMobil-IOS:

Eeeee dunyanin sonu nasil gelecek ?? Su savaslari olacak bu kacinilmaz

3
0
yanıtYanıtla
Remzi:

Yıllardır tedbir alınmıyor. Ülkeyi y önetenler günü kurtarma peşinde. Halk da öngörüsüz. Elin gavuru altın çıkaracam diye toprağımıza basıyo siyanürü milyarlarca metreküp suyu zehirli hale getiriyo. Türkiyede su kaynaklarının kirletilmemesi için acil bir eylem planı geliştirilmeli. Sonra temizlemek zor ve eski kalitesinde su elde edilemiyor. Sanayi ve evsel atık üretenlere bi çeki düzen verilmeli.

3
0
yanıtYanıtla
YETERMobil-ANDROID:

Biz insanlar bu dunyayi haketmiyoruz . çünkü israfimiz boyumuzu aştı . ben 2040 yilinda 40 yasin da olcam ve benim cocuklarim ve cevremizdeki cocuklara bu dunyayi nasil emanet edeceğiz. biz doya doya kulanirken onlar belki susuzluktan birbirlerine girecek . ben baska birsey demiyorum cunki anlatirsam neller olacagini roman olur yeterr duyarli olalim

3
0
yanıtYanıtla
asiltürk:

he ondan herkez daglarda sontaz atip su cikariyor tarla sunadikdan sonra cikarilan suda bosuna akiyor ne o hayrina cesme yapiyormus buna devlet bir son demesi lazim bu hayir degil günah bence

2
0
yanıtYanıtla
adam olmayiz:

Türk milleti ne desen anlamaz akillanmaz ne desek bos çünkü birbirini dinleyen yok sözün kisasi altında kalanin cani ciksin

2
0
yanıtYanıtla
BARIS:

Yagmur duasina cikalim. Bakarsin ise yarar. . . (anlayana. . )

0
2
yanıtYanıtla
Cehalet En Büyük Düşmandır:

Ülkemizden önce beyinlerimizi çölleştirdiler. Sıra topraklarımızda.

0
1
yanıtYanıtla
Yilmaz Mobil-IOS:

Deniz suyunu tuz golune aktarip gunes enerjisi ile buharlastirmak lazim

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title