Haberler

Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile Burdur Belediyesi'nce 28-30 Ağustos tarihlerinde ortaklaşa düzenlenecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 4. ayağı öncesi Burdur Gölü'nde su jeti gösterisi yapıldı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile Burdur Belediyesi'nce 28-30 Ağustos tarihlerinde ortaklaşa düzenlenecek Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın 4. ayağı öncesi Burdur Gölü'nde su jeti gösterisi yapıldı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Burdur Gölü'nde gerçekleştirdikleri çevre düzenlemesi çalışmalarının ay sonunda tamamlanacağını ve gölün şampiyonaya hazır hale getirileceğini söyledi.

"Bu şampiyona ile giderek kuruyan Burdur Gölü'ne dikkati çekmek istiyoruz" diyen Ercengiz. "Bu göl bize miras değil emanet ve biz bu emanete sahip çıkmalıyız. 1971 depreminden sonra göl hızla çekilmeye başladı. Göl, hacminin üçte birini kaybetti. Bu konuyu önce ulusal daha sonra uluslararası düzeyde duyurmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ercengiz, şampiyonanın Burdur Gölü'nde düzenlenmesini sağlayan federasyon yetkililerine teşekkür etti.

"Burdur için güzel bir tanıtım olacak"

TMF Yönetim Kurulu Üyesi ve su jeti branş sorumlusu Faysal Şefkatlioğlu ise Burdur Gölü'nün su sporları açısından son derece uygun olduğunu dile getirdi.

Şefkatlioğlu, suyunun çekildiğini öğrendiklerinde son derece üzüldükleri gölün tanıtımına katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

Daha önce Keban Barajı, Bodrum ve Kastamonu Abana'da şampiyona düzenlediklerini belirten Şefkatlioğlu, "Burdur lokasyon olarak çok güzel bir noktada. Antalya'ya, İzmir'e birçok yere yakın. Onun için inşallah önümüzdeki yıllarda da Türkiye Şampiyonası'nın bir ayağını daha burada yaparız" dedi.

Faysal Şefkatlioğlu, organizasyonda yamaç paraşütü yapılacağını ve motosiklet  festivali de düzenleneceğini kaydetti. Yamaç paraşütü, motosiklet, su jeti ve flyboard sporlarının bir arada yapılmasının ayrı bir önemi olduğunu dile getiren Şefkatlioğlu, organizasyonun Burdur için güzel bir tanıtım olacağını vurguladı.

Açıklamaların ardından şampiyonada kadınlar kategorisinde üçüncü sırada bulunan Yasemin Usta, gölde su jeti gösterisi yaptı.

Burdur Gölü'nde 28-30 Ağustos'ta düzenlenecek şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 35 sporcunun katılması bekleniyor. Şampiyonada sporcular su jetinde 9 kategoride mücadele edecek. Flyboardda ise gölde çeşitli akrobasi hareketleri gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Türkiye Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title