Haberler

Türkiye Sınırındaki 2 Köy IŞİD'in Elinden Alındı

Güncelleme:

Türkiye-Suriye sınırında IŞİD'in hakim olduğu 2 köye Türkiye 6, ABD 5 savaş uçağı ile bombardıman yaptı. Muhalif Türkmen gruplarda karadan saldırarak IŞİD'i köylerden temizledi.

Türkiye- Suriye sınırında IŞİD'ten arındırılmış güvenli bölge oluşturulması için düzenlenen hava ve kara saldırılarında iki köy, terör örgütünden geri alındı. Muhalif Türkmen grubu Sultan Murat Tugaylarının saldırılarında IŞİD 70'den fazla militanını kaybetti.

GÜVENLİ BÖLGE İÇİN İLK ADIM

Güvenlik kaynakları ve yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması için ilk adım atıldı.

TÜRKİYE 6 ABD 5 SAVAŞ UÇAĞI İLE BOMBALADI

Muhalif gruplardan Türkmenlere ait Sultan Murad Tümeni ve ortak hareket ettiği Şam Cephesi, Türk ve Amerikan hava unsurlarının desteğinde karadan ilerleyerek, Halep'in kuzeyinde, Türkiye-Suriye sınırına sıfır noktasında, Kilis'in karşısında bulunan Harcele ve Delha'ya girdi.

Türkiye'ye ait altı F-16 ve ABD'ye ait dört F-15, bir AC-130 ve 3 insansız hava aracının (İHA) havadan destek verdiği operasyonda, muhalif gruplar terör örgütünü iki Türkmen köyünden çıkarmayı başardı.

70'DEN FAZLA IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Gece boyu süren çatışmalarda 70'den fazla IŞİD militanı öldürüldü.

Güvenlik kaynakları, taktik seviyede sağlanan başarının IŞİD'in bundan sonraki savunmasının kırılması, muhaliflerin savaş isteğini ve yeteneğini arttırması, IŞİD'in çöle hapsedilerek sınır güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olacağına dikkati çekti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Suriye Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (27)

EMRE:

O topraklar Türkmenlere ait ypg itlerine bırakmayız

9
28
yanıtYanıtla
...TAŞOVA...:

......ENİNDE SONUNDA BU HAİN KROLARİ,HAİN ERMENİLERİ,HAİN KIZILBAŞLARİ,HAİN SOL BEYNAMAZLARİ,YANİ GEZİZEKALİLARİ....ADAM EDECEĞİZ.... BUNDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ.....

3
30
yanıtYanıtla
amaç ışidmi:

Türkiye kürt bölgelerine türkmenleri yerleştirmek için harekata geçti ama eninde sonunda orası kürtlerin olacak çünkü orası kürt toprağı türkiye kürtlere düşmanlıkla varacağı bir yer yok

12
14
yanıtYanıtla
EMRE:

Noldu lan etekli kekolar siz kobaniyi 40 koalisyun uçağınn yardımı ile aldınız Türkmenlere laf atmayn

11
14
yanıtYanıtla
rusiaMobil-ANDROID:

devir kurtlerin devri bu yapilanlar hepsi kurtlere yer acmadir bunu butun devletler biliyor

17
4
yanıtYanıtla
kisasa kisas:

ey tagutlar, gidin, Turmen dagna saldrn, pkk bulundugu hasake, afrin, kbaneye saldirin! muminlere neden saldryorsnz dccalin ordusu

6
15
yanıtYanıtla
sosyalist:

ne türkmen gurubu ya bayır bucak türkmenleri şuan bayır bucak kaçıyor bölge kürt güçlerin elinde

13
1
yanıtYanıtla
TamerMobil-ANDROID:

suriye ye yazık bütün ülkeler topraklarına göz dikmiş kurt turk ab ABD rusya düşene kimse acimiyor...

9
4
yanıtYanıtla
ziyalar:

sallamayın lan ışıdı vurdu murdu diye

4
8
yanıtYanıtla
Alparslan:

Pkk isid yok olcak

5
7
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title