Haberler

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay

... Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: - "Konsantrasyon, sosyal gelişim, akademik yaşama katkısı, öz güven duygusunu geliştirmesi ve buna benzer birçok nedenle çocuklarımızın satrançla ilgilenmelerini çok önemsiyoruz" Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, konsantrasyon, sosyal gelişim, akademik yaşama katkısı, öz güven duygusunu geliştirmesi ve benzer birçok nedenle çocukların satrançla ilgilenmelerini çok önemsediklerini söyledi.

... Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay: - "Konsantrasyon, sosyal gelişim, akademik yaşama katkısı, öz güven duygusunu geliştirmesi ve buna benzer birçok nedenle çocuklarımızın satrançla ilgilenmelerini çok önemsiyoruz" Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, konsantrasyon, sosyal gelişim, akademik yaşama katkısı, öz güven duygusunu geliştirmesi ve benzer birçok nedenle çocukların satrançla ilgilenmelerini çok önemsediklerini söyledi.Tulay, Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Afyonkarahisar Satranç Temsilciliği'nin açılış töreninde yaptığı konuşmada, federasyon olarak 81 il ve 295 ilçede faaliyet gösterdiklerini belirtti.Türk lisanslı sporcular anlamında ülkede ilk sırada yer aldıklarını belirten Tulay, "Özellikle il örgütlenmelerine çok önem veriyoruz. Bugün yaklaşık 15 bin ilk ve orta dereceli okulda satranç sınıflarımızı kurduk. Doğu ve Güneydoğu, hareket kabiliyetinin daha yoğun olduğu bölgeler arasında yer almaya başladı. Satrancı çok önemsiyoruz" dedi.Tulay, satranç oynamaya başlama konusunda herhangi bir alt sınır bulunmadığını anlattı. Çocukların bu konuda çok erken yaşlarda eğitilmesinden yana olduklarını dile getiren Tulay, şöyle konuştu: "Satranç 5-6 yaşlarındaki çocuklara öğretilmelidir. Bunun için okul öncesi eğitimde satrancın aktif olması adına gerekli çalışmaları yaptık. Özellikle bütün eğitim kurumlarının, kurum ve kuruluşların en önemlisi anne ve babaların çocuklarını satranca yöneltmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Belli yaşa gelmiş, satrançla ilgilenen çocuklarda olumlu değişiklikler yaşandığını gözlemliyoruz. Sosyal ve spor alanlarındaki başarılar, üniversiteye ilgi ve sınavlardaki yüksek performans, satrancın vazgeçilmez bir branş olduğunu bizlere gösteriyor."Gülkız Tulay, tören sırasında Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner'e satranç takımı hediye etti.

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title