Haberler

Türkiye Sandık Başında

Burdur milletvekilleri Petek ve Göker ile Belediye Başkanı Ercengiz, TBMM 26. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi için oy kullandı AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner ve AK Parti Burdur Milletvekili Adayı Bayram Özçelik, Özboyacı İlkokulu'nda sandık başına gitti.

Burdur milletvekilleri Petek ve Göker ile Belediye Başkanı Ercengiz, TBMM 26. Dönem Milletvekilli Genel Seçimi için oy kullandı

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, AK Parti İl Başkanı Ömer Bütüner ve AK Parti Burdur Milletvekili Adayı Bayram Özçelik, Özboyacı İlkokulu'nda sandık başına gitti.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker ise USO Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı.

Milletvekili Petek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'nin geleceği açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

Çok partili demokratik sistem içinde milli iradenin adaletli bir şekilde tecellisini istediklerini belirten Petek, "Sandıklarda hiç bir yanlışlık olmadan özgür iradesi ile tüm vatandaşlarımızın oylarını kullanması temennimizdir" dedi.

Petek, demokrasilerde sandıkların "olmazsa olmaz" olduğunu, milletin bugün siyasi partilere notlarını vereceğini kaydetti.

"Temennimiz sandıktan ülkemiz için istikrar ve huzur çıkmasıdır" diyen Petek, şöyle konuştu:

"Barış ve kardeşlik içinde yeni Türkiye'de istikrarlı bir yönetimin, güçlü bir hükümetin kurulması için sandıklardan milletimizin iradesinin çıkması temennimizdir. Seçimlerin ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Vatandaşlarımız sandık başına gitmeyi asla ihmal etmesinler. Her vatandaşın özgür birey olarak oyu kıymetlidir. Bu kıymetli oyunu bugün kullanmalı, ülke yönetiminde 'bende varım' diyerek görüşünü ortaya koymalıdır."

Burdur Belediye Başkanı Ercengiz

Belediye Başkanı Ercengiz ise yurttaşlık görevini yaparak oyunu kullandığını söyledi.

Türkiye'nin aynı yıl içinde ikinci seçimini yaşadığını hatırlatan Ercengiz, "Artık normalleşmemiz gerekiyor. Ülkenin daha çok huzura, barışa ve iyi yönetilmeye ihtiyacı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Vaziyet onu gösteriyor. İstediğimiz olmadığı sürece seçim yenileyip yeni seçimlerle Türkiye'yi kaosa götürme anlayışını terk etmek zorundayız" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bütüner

Bütüner de seçimlerin Burdur'a ve Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.

Seçmenin iradesinin partisi için önemli olduğunu anlatan Bütüner, "Çıkan her türlü sonucu hoşumuza gitse de gitmese de, beğensek de beğenmesek de saygıyla karşılarız. Sonuçlar ülkemizin daha ileri seviyeler geçmesi için hayırlara vesile olur inşallah" dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Özçelik, Türkiye'nin demokrasi sınavını tekrar hep beraber yaşadığını kaydetti.

Ülkenin büyük bir demokrasi şöleni olduğunu anlatan Özçelik, "Tüm siyasi partiler faaliyetlerini yaptılar. Şu anda sandıkta halkımızın desteğini bekliyorlar. Ülkemizde güven ve huzur var ki böyle bir ortamda bu seçimler gerçekleşiyor. Seçimlerin ülke ve Burdur için hayırlı olmasını diliyorum" ifadesini kullandı.

Bu arada bir suçtan aranan ve Hüsnü Bayer İlkokulu'na oy kullanmak için gelen bir kişi, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Kaynak: AA / Yerel

Ali Orkun Ercengiz Reşat Petek Türkiye Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title