Haberler

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Boyraz Açıklaması

"İnsan olduğumuz için insanca yaşamak istiyoruz.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, "İnsan olduğumuz için insansa yaşamak istiyoruz. Evimizde mapus hayatı yaşamak, birilerinin sızlayan vicdanı olmak istemiyoruz"  dedi.

Boyraz, bir düğün salonunda engellilerle bir araya geldiği etkinlikte, Türkiye'de yaklaşık 8,5 milyon engelli yaşadığını söyledi.

Engellilerin birçok sorunu olduğunu belirten Boyraz, şöyle konuştu:

"Bizler bu ülkenin yurttaşı olarak eşit yaşamak istiyoruz. Savaşsız bir dünyada, yaşamak istiyoruz. Gönül rahatlığı ile herkes gibi okulumuza gitmek, toplu taşımayı ve resmi daireleri kullanmak istiyoruz. İnsan olduğumuz için insanca yaşamak istiyoruz. Evimizde mapus hayatı yaşamak, birilerinin sızlayan vicdanı olmak istemiyoruz."

Boyraz, engellilerin, terörün, savaşların, akraba evliliklerinin, eğitimsizliğin ve sağlıksız beslenmenin kurbanı olduğunu vurguladı.

Boyraz ayrıca, anayasanın sosyal devlet anlayışı gereği engellileri de kapsayacak şekilde hazırlanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da engellilere gereken değeri ve saygıyı göstermeye çalıştıklarını kaydetti.

Engelliler daha sonra müzik eşliğinde eğlendi. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title