Haberler

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Bayburt'ta 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Bayburt'ta 500 öğrenciye bisiklet dağıtıldı.

Şair Zihni Kent Ormanı'nda gerçekliştirilen bisiklet dağıtımı törenine Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Hakan Kobal, İl Genel Meclis Başkanı Yusuf Elçi, İl Sağlık Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Karakaşoğlu, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü Özbek, ülkelerin gelişmesiyle beraber halkların beklentilerinin de değiştiğini belirterek, "15 yıl önce başlatılan 'Sağlıkta Dönüşüm' programı çerçevesinde hükümetlerimiz ve Sağlık Bakanlığımız Türkiye'de olmaz denilen işleri başardı." dedi.

Kendilerinin artık gelişmiş ülkeler seviyesinde hizmet veren bir kuruluşun temsilcileri olduğunu ifade eden Özbek, gelişmiş ülkelerde insan ömrünün uzadığını buna bağlı olarak kronik hastalıkların ortaya çıktığını belirterek, "Bunların başında kalp-damar hastalıkları, kanser, diyabet var. Bunlarla mücadele etmek artık şu anda bizim bakanlık olarak en büyük hedeflerimiz. Bugünkü bisiklet dağıtımındaki amaç da bu. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde Bayburt ilimizde 500 adet, okullarımızdan seçilmiş başarılı öğrencilerimize bisiklet dağıtımı yapıyoruz." diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Özbek ile İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan arasında imzalanan protokolün ardından bisikletlerin dağıtımıyla program sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Zülkarni Özbek Bayburt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title