Haberler

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı"

Sağlık Bakanlığının "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Kırklareli'nde öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığının  "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Kırklareli'nde öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, Hamdi Helvacıoğlu İlkokulu'nun bahçesinde düzenlenen törende, fiziksek aktivitelerin artması amacıyla 250 bisikleti öğrencilere dağıttıklarını söyledi.

Bisikletler ile fiziksek aktivitelerin artacağına inandığını belirten Cerit, bisikletin alternatif ulaşım aracı olarak kullanılması gerektiğini ifade etti.

Bisiklet kullanımı ile obezitenin de önüne geçmeyi hedeflediklerini anlatan Cerit, "Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatları doğrultusunda bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için bir proje hazırlanmış ve proje kapsamında çeşitli hedef dağıtımı yoluyla hareketli hayat tarzının benimsetilmesi hedeflenmişti. Daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımım teşvik etmek üzere milletimiz için en anlamlı günlerden biri olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ye Spor Bayramı vesilesi ile bisiklet dağıtımının gerçekleştirilmesi planlanmıştır" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından  Kırklareli Valisi Esengül Civelek,  Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Vali Yardımcıları, kurum müdürleri, ile siyasi parti temsilcileri, öğrencilere bisikletleri dağıttı.

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title