Haberler

Türkiye-Rusya Arasında Turizm Anlaşmaları

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov ile bazı anlaşmalar yapıldığını belirterek, "Rus dostlarımızı Türkiye'de misafir etmekten gurur duyuyoruz.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Oleg Safonov ile bazı anlaşmalar yapıldığını belirterek, "Rus dostlarımızı Türkiye'de misafir etmekten gurur duyuyoruz. Türk halkı da Rusları Anadolu'ya bekliyor." dedi.

Moskova Uluslararası Turizm Fuarı (MITT) için Rusya'da bulunan Yayman, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bu yıl 5 milyon Rus turisti Türkiye'de misafir etmek istediklerini ifade eden Yayman, "Türkiye ve Rusya için kültürel ve dostluk ilişkilerinin önemi çok açıktır. Biz Türk halkıyla Rus halkının kardeşliğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Karadeniz, kruvaziyer turizmin geliştirilmesiyle barış denizine çevrilecek"

Hüseyin Yayman, Rosturizm Başkanı Oleg Safonov ile bazı konuları ele aldıklarını, yapılan görüşmeler sonucunda taraflar arasında bazı anlaşmalar yapıldığını ve anlaşmalardan ilkinin, iki ülke arasındaki iş birliğini ve iletişimi daha da güçlü bir hale getirmek olduğunu bildirdi.

Yayman, "Rusya ile Türkiye arasında turizm alanında bir kırmızı telefon hattının kurulması konusunda Sayın Safonov ile anlaşmaya vardık. Rus dostlarımızı Türkiye'de misafir etmekten gurur duyuyoruz. Türk halkı da Rusları Anadolu'ya bekliyor." dedi.

Türkiye ile Rusya arasında yapılacak iş birliği ile kruvaziyer turizmin de geliştirileceğini ifade eden Yayman, iş birliği sayesinde Karadeniz'in "barış denizine" çevrileceğini söyledi.

Türk vatandaşlarının gelecek yıl Rusya'da düzenlenecek 2018 FIFA Dünya Kupası'na gelmesi için de çalışmalar yapılacağını belirten Yayman, bu konuda Türk vatandaşlarına yönelik vize kolaylığı için konunun dışişleri bakanlıkları nezdinde takip edileceğini de söyledi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Yayman Türkiye Moskova Rusya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title