Haberler

Türkiye Ritmik Cimnastik Şampiyonası Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Şampiyonadan detaylar- Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Recep Şahin ile röportaj Türkiye Ritmik Cimnastik Şampiyonası başladı- Şampiyonada 8 ilden 170 sporcu mücadele ediyor- Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Şahin: "Tek hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak, 2020'de finali oynamak ve 2024'te de madalya almaktır" Minikler Küçükler Gruplar Türkiye Ritmik Cimnastik Şampiyonası, başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Şampiyonadan detaylar- Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Recep Şahin ile röportaj Türkiye Ritmik Cimnastik Şampiyonası başladı- Şampiyonada 8 ilden 170 sporcu mücadele ediyor- Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Şahin: "Tek hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları'na katılmak, 2020'de finali oynamak ve 2024'te de madalya almaktır" Minikler Küçükler Gruplar Türkiye Ritmik Cimnastik Şampiyonası, başladı.Edirne Mimar Sinan Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada 8 ilden 170 sporcu, aynı zamanda milli takımda yer alabilmek için mücadele edecek.Türkiye Cimnastik Federasyonu Genel Sekreteri Recep Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ritmik branşında yılın son organizasyonunu Edirne'de organize ettiklerini söyledi.Şahin, 8 ilden 170 sporcunun iki gün boyunca yarışacağını belirterek, "Şampiyona aynı zamanda milli takımın belirleneceği bir seçme yarışması niteliğindedir. Bizim amacımız bu başarıları olimpiyatlarda sergilemektir. Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, 'Rio Olimpiyatları'nda sporcularımızın başarını seyretmek istiyoruz, bunun için çaba harcıyoruz' diyor. Yeni yönetimle birlikte tek hedefimiz 2016'da Rio Olimpiyatları'na katılmak, 2020'de finali oynamak ve 2024'te de madalya almaktır" diye konuştu. Türkiye'deki yerli cimnastik antrenörlerinin yüzde 90'ının Edirne kökenli olduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti: "Bir zamanlar cimnastik milli takımının Edirneli sporculardan oluştuğunu öğrendim. O yüzden de Türkiye'deki üç tane sporcu yetiştirme merkezimizden birisi Edirne'dir. Ritmik cimnastiğin Edirne'de eski günlerine kavuşması, Türkiye'ye yeni yeni değerler katması için bakanlık, genel müdürlük, federasyon ve il müdürlüğü ortak gayret sarf ediyor. Şampiyonalarda yarışacak sporcusu olmamasına rağmen hem geçen yıl hem bu yıl Edirne'ye yarışmalar koyduk, koymaya da devam edeceğiz."Şampiyona yarın sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Recep Şahin Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title