Haberler

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Açıklaması

"TRT 2014 yerel seçimlerde tüm siyasi partilere tarafsız biçimde yaklaşmış ve yayınlarında asla belirli bir partiyi tutmamıştır" "Kamu görevini yaparken olması gereken tarafsız yönetimi unutup, kendisini makama getiren siyasal partinin basın sözcüsü gibi demeçler veren Sayın Öztunç, TRT kurumunun saygınlığına,

Türkiye Radyo Televizyon Kurumundan (TRT),  yerel seçimlerde tüm siyasi partilere tarafsız biçimde yaklaşıldığı ve yayınlarda asla belirli bir partinin tutulmadığı bildirildi.

TRT'den yapılan yazılı açıklamada, RTÜK üyesi Ali Öztunç'un "Şahin görevden alınmalı" başlığıyla bir gazeteye röportaj verdiği anımsatıldı.

Öztunç'un TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin hakkında asılsız beyanlarda bulunduğu belirtilen açıklamada, Öztunç'un röportajda, TRT'nin tarafsızlığını kaybettiğini, bu yüzden de Genel Müdür Şahin'in istifa etmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

50. yılını kutlayan TRT'nin başarılı bir seçim yayıncılığı yaptığı ifade edilen açıklamada, "TRT 2014 yerel seçimlerde tüm siyasi partilere tarafsız biçimde yaklaşmış ve yayınlarında asla belirli bir partiyi tutmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Öztunç'un bir siyasal partinin tercihiyle RTÜK üyeliğine seçilerek kamu görevi yaptığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamu görevi boyunca tarafsız olması gereken Sayın Öztunç, TRT'yi doğrudan hedef alıp siyasal polemiklerle de TRT Genel Müdürü'ne haksız ithamlarda bulunmaktadır. Kamu görevi yapan Sayın Öztunç'un bir başka kamu görevlisini istifaya davet etmesi düşündürücüdür.

Kamu görevini yaparken olması gereken tarafsız yönetimi unutup, kendisini makama getiren siyasal partinin basın sözcüsü gibi demeçler veren Sayın Öztunç, TRT kurumunun saygınlığına, tarafsızlığına ve güvenilirliğine zarar veremeyecektir. Tarafsızlığını kaybetmiş bir RTÜK üyesi bir başka kamu görevlisini istifaya davet edecek en son kişidir." - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu İbrahim Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title